Re: Vyhledání nového zaměstnání-PPdoba u
Tak jestli se mohu připojit, já si jista jsem, že právo má, a to z důvodu, že cit. NV nerozlišuje právní formu rozvázání pracovního poměru, tudíž volno náleží při jakémkoliv způsobu skončení PP (jenom u okamžitého zrušení PP ho zam. nestihne vyčerpat). Jediné rozlišení se týká posouzení, zda se jedná o prac. volno s náhradou nebo bez ní.
ano, teď jsem si to četl (když již opravdu nevíš, přečti si návod), je tam formulace před skončením pracovního poměru (není rozlišeno jakým způsobem) a nemluví se o výpovědní době, ale době "odpovídající výpovědní době v délce dvou měsíců".
Já vím, že to tam tak je, ale logické to není. Pracovní poměr na dobu určitou může být prodlužován po jakýchkoli úsecích, třeba po měsíci, a představte si, že ten člověk by vlastně měl neustále nárok na volno, protože by stále byl "před skončením prac. poměru".
Souhlas, taky jsem odpověděl spíše "citem" a až pak si to pročetl. Nechci sem tahat politiku, ale pod tímto je podepsaná pravicová vláda, tak proč to tam nechali, když křičeli, jak je ZP špatný ap. Jedná se o nařízení vlády, takže v jejich rukách.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.