Vlákno názorů k dotazu Zrušení PP ve zkuš. době v odbě nemoci. od VH - Re: Zrušení PP ve zkuš. době v odbě...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 11. 2008 9:44

VH (neregistrovaný)

Re: Zrušení PP ve zkuš. době v odbě nemo
    Výpověď ve zkušební době nic není - jedná se o zrušení PP ve zkušební době. PP skončí dnem 30.11.2008, a to bez ohledu na nemoc a na to, že zkušební doba měla skončit až 31.12.2008.

• 27. 11. 2008 10:03

ji (neregistrovaný)

V ZP §66 se ale píše, že zaměstnavatel nesmí zrušit PP ve zkuš. době v prvních 14.dnech prac.neschopnosti. Chápu to tedy špatně??

• 27. 11. 2008 10:04

David (neregistrovaný)

Ano, toto platí až od 1.1.2009

• 27. 11. 2008 10:10

VH (neregistrovaný)

A nehledě na to, že z dotazu vyplývá, že příslušná písemnost byla doručena a zaměstnanec se až poté odebral k lékaři, takže se nejednalo o zrušení PP v době nemoci.

• 27. 11. 2008 10:10

VV (neregistrovaný)

Přesně tak, účinnost tohoto znění je až od 1.1.2009

• 27. 11. 2008 11:18

zz (neregistrovaný)

Jestli to děláte profesionálně, tak nevím, za co vás platí.

• 27. 11. 2008 11:30

Helena (neregistrovaný)

nechápu narážka pana nebo paní zz. Někteří z nás, dělají celou firmu účetně i personálně i mzdy, takže některé věci, které se nevyskytují denně, neznají do detailů. Nehledě na to, že se všechno pořád mění. Myslela jsem, že zde se každý ptá na to, v čem si není jistý. Pokud budu dělat jenom mzdy, je jasné, že budu vědět všechno. Moc mi mě zajímalo, zda se to týká také zz

• 27. 11. 2008 11:36

pája (neregistrovaný)

zz si Vás dovolil jen upozornit, že to co uvádíte, neplatí, tak se hned neježte a přečtěte si ZP V PLATNÉM ZNĚNÍ, nedávno tu někdo prezentoval čtení ZP před spaním ze strany mzdových účetních , třeba by to pomohlo. To že děláte všechno, je Vaše věc, na čem jste se se zaměstnavatelem dohodli, ale pokud to chcete dělat pořádně, tak musíte znát právní normy a související předpisy,jinak to dopadne jak to dopadlo s příspěvkem. Uděláte chybu, která bude zam-tele třeba stát peníze a stejně Vás vyexpeduje z firmy ven.

• 27. 11. 2008 11:55

Helena (neregistrovaný)

právě proto si myslím, že toto je jedna z forem, jak se zorientovat v něčem, s čím se člověk ještě nesetkal. Jenom si myslím, že kdo chce poradit, poradí, že není nutné někoho takto srážet. To, že dělám všechno není moje věc, ale zaměstnavatele, když je malá firma, už to tak bývá, určitě nejsem jediná. Asi těžko budu přesvědčovat majitele firmy, že se budu zabývat jenom jednou agendou. Pěkný den

• 27. 11. 2008 12:58

pája (neregistrovaný)

pak je alespoň jedna možnost- přesvědit majitele, aby zajistil pro takovou činnost minimální odbornou literaturu, čili ZP,daňové zákony,účetní a seznamovat se s obsahem, pochopitelně platné, novelizované, a nemůže se pak stát, že narazíte na problém vyplývající z toho, že použijete neplatný nebo neznovelizovaný předpis. Já vím, že podnikatelé v rámci co nejvíce ušetřit a co nejmíň investovat do admiinistrativy ve firmě kumulují na jednu osobu mnohdy vše, co je napadne, ale to nejde do nekonečna.
    pak se tady opravdu už opakovaně zbytečně promílají podobné problémy, které byly stokrát zodpovězeny, vysvětleny a vždy se najde někdo další, kdo se neobtěžuje si to sám najít v předpisu, nebo v archiivu nebo na nějakém vyhledávači a otravuje s nemysly ty, kteří chtějí a umějí poradit, ale už je nebaví po stopadesáté odpovídat na stejnou blbost.

• 27. 11. 2008 13:30

zz (neregistrovaný)

Souhlas s Pájou a navíc zákoník práce je k dispozici zde nahoře na liště v sekci zákony, takže by to neměl být takový problém do něj nahlédnout.

• 27. 11. 2008 14:00

Ilona (neregistrovaný)

>paní Heleno, nic si z toho nedělejte.Já také zpracovávám v malé firmě účetnictví, mzdy,dělám sekretářku, uklízečku. Vše na 6 hodin a za hodně malé peníze. A jsem ráda,že mám práci.Tímto chci poděkovat i těmto stránkám, že vůbec existují. Moc mi při mé práci pomáhají.Nahlížím sem denně.Když si nejsem jistá,tak dám dotaz a čekám, kdo mě odpálkuje nebo odpoví slušně.
    >>
    >>zz si Vás dovolil jen upozornit, že to co uvádíte,
    >>neplatí, tak se hned neježte a přečtěte si ZP V
    >>PLATNÉM
    >>ZNĚNÍ, nedávno tu někdo prezentoval čtení ZP před
    >>spaním ze strany mzdových účetních , třeba by to
    >>pomohlo.
    >>To že děláte všechno, je Vaše věc, na čem jste se se
    >>zaměstnavatelem dohodli, ale pokud to chcete dělat
    >>pořádně, tak musíte znát právní normy a související
    >>předpisy,jinak to dopadne jak to dopadlo s
    >>příspěvkem.
    >>Uděláte chybu, která bude zam-tele třeba stát peníze
    >>a
    >>stejně Vás vyexpeduje z firmy ven.
    >
    >právě proto si myslím, že toto je jedna z forem, jak
    >se zorientovat v něčem, s čím se člověk ještě
    >nesetkal. Jenom si myslím, že kdo chce poradit, poradí, že
    >není nutné někoho takto srážet. To, že dělám všechno není
    >moje věc, ale zaměstnavatele, když je malá firma, už
    >to tak bývá, určitě nejsem jediná. Asi těžko budu
    >přesvědčovat majitele firmy, že se budu zabývat jenom
    >jednou agendou. Pěkný den

• 27. 11. 2008 15:41

Renata (neregistrovaný)

někdy dokážou být pěkně hnusní a ironičtí, co ? ale nebojte, oni taky určitě nevědí všechno,možná kdyby se plácali v problémech, které musíte řešit vy...mně příjde normální, že když to člověk neví, zeptá se. No kdo chce odpovědět, trpělivě odpoví třeba posté, kdo nechce,bude vám dělat kázání, že když jdete o půlnoci spát, máte si číst ZP před spaním.Jo jo, vědí toho hodně, ale dělají s tím takové vlny...Pěkný den a usmějte se :-))

• 27. 11. 2008 16:48

yy (neregistrovaný)

Jenže je rozdíl, když se zeptá, protože neví nebo hledá, ale pracovat se zákonem, který není v posledním znění - to si nemůže přece dovolit nikdo s žádným zákonem ani účetním ani zákoníkem práce. A kdyby každý postupoval podle zdejších pravidel - tudíž se prvně podíval do historie, tak zrovna tohle je tady nejméně obden. Takže jde spíš o nedodržování pravidel a vlastní lenost a co mě štve nejvíc - že takto mate i případné další čtenáře.

• 27. 11. 2008 17:06

pája (neregistrovaný)

>>>>právě proto si myslím, že toto je jedna z forem, jak
    >>>>se zorientovat v něčem, s čím se člověk ještě
    >>>>nesetkal. Jenom si myslím, že kdo chce poradit,
    >>>>poradí, že
    >>>>není nutné někoho takto srážet. To, že dělám všechno
    >>>>není
    >>>>moje věc, ale zaměstnavatele, když je malá firma, už
    >>>>to tak bývá, určitě nejsem jediná. Asi těžko budu
    >>>>přesvědčovat majitele firmy, že se budu zabývat jenom
    >>>>jednou agendou. Pěkný den
    >>někdy dokážou být pěkně hnusní a ironičtí, co ? ale
    >>nebojte, oni taky určitě nevědí všechno,možná kdyby
    >>se
    >>plácali v problémech, které musíte řešit vy...mně
    >>příjde normální, že když to člověk neví, zeptá se. No
    >>kdo
    >>chce odpovědět, trpělivě odpoví třeba posté, kdo
    >>nechce,bude vám dělat kázání,

tady nejde vůbec o žádné kázání, to si to zase vykládáte jinak, tady jde o to, že internet obecně poskytuje tolik možností získání informací a kvalifikovaných, že některé dotazy jen svědčí o skutečné lenosti nebo pohodlnosti tazatele, který to sem hodí a Vy se snažte mi něco zpracovat. Proto když už je to posté, tak ani náhodou.(hlavně proboha aby se zase někdo neurazil).

že když jdete o půlnoci
    >>spát,
    >>máte si číst ZP před spaním.Jo jo, vědí toho hodně,
    >>ale dělají s tím takové vlny...Pěkný den a usmějte se
    >>:-))
    >
    >Jenže je rozdíl, když se zeptá, protože neví nebo
    >hledá, ale pracovat se zákonem, který není v posledním
    >znění - to si nemůže přece dovolit nikdo s žádným zákonem
    >ani účetním ani zákoníkem práce. A kdyby každý
    >postupoval podle zdejších pravidel - tudíž se prvně podíval
    >do historie, tak zrovna tohle je tady nejméně obden.
    >Takže jde spíš o nedodržování pravidel a vlastní lenost
    >a co mě štve nejvíc - že takto mate i případné další
    >čtenáře.

• 27. 11. 2008 18:42

J (neregistrovaný)

>
    >tady nejde vůbec o žádné kázání, to si to zase
    >vykládáte jinak, tady jde o to, že internet obecně poskytuje
    >tolik možností získání informací a kvalifikovaných, že
    >některé dotazy jen svědčí o skutečné lenosti nebo
    >pohodlnosti tazatele, který to sem hodí a Vy se snažte mi
    >něco zpracovat. Proto když už je to posté, tak ani
    >náhodou.(hlavně proboha aby se zase někdo neurazil).

On se nikdo neurazí, vždyť máte pravdu. Já jenom prostě taky nechápu některé reakce.Přece nikdo nikoho nenutí odpovídat.
    Když si přečtu dotaz a mám k němu výhrady, tak si pomyslím také něco o lenosti nebo v některých případech i vyč....nosti,ale proč bych měla na to reagovat?Nikoho nezajímají moje myšlenkové pochody .Když chci odpovím, když nechci, ať už z jakéhokoliv důvodu, neodpovím.Připadá mi to někdy, že si sem někteří chodí šimrat svoje ego.A jedná se většinou o jedny a ty samé.No, alespoň je tady nějaké zpestření.Přiznám se, že podle adresy si někdy dokonce vybírám příspěvky, protože vím,co bude následovat a někdy už dopředu lituji tazatele.
    Tož tak.

když jdete o půlnoci
    >>>spát,
    >>>máte si číst ZP před spaním.Jo jo, vědí toho hodně,
    >>>ale dělají s tím takové vlny...Pěkný den a usmějte se
    >>>:-))
    >>
    >>Jenže je rozdíl, když se zeptá, protože neví nebo
    >>hledá, ale pracovat se zákonem, který není v
    >>posledním
    >>znění - to si nemůže přece dovolit nikdo s žádným
    >>zákonem
    >>ani účetním ani zákoníkem práce. A kdyby každý
    >>postupoval podle zdejších pravidel - tudíž se prvně
    >>podíval
    >>do historie, tak zrovna tohle je tady nejméně obden.
    >>Takže jde spíš o nedodržování pravidel a vlastní
    >>lenost
    >>a co mě štve nejvíc - že takto mate i případné další
    >>čtenáře.

• 27. 11. 2008 19:09

yy (neregistrovaný)

Re: pro J.
    To zřejmě patří mně, ale zkuste se teda mrknout nahoru, jak píše Danka další kuriozitu - jak prý je definována noční směna. Prostě nedokážu na takové nesmysly reagovat a naopak lituju ty, kteří opravdu chtějí nějakou odpověď, že jsou jim předkládány takové nesmyly. A to vám nevadí ? Odpovídat by se mělo, když si je dotyčný opravdu jistý, že je to správně. Je to ten dotaz ohledně evidence prac. doby.

• 27. 11. 2008 19:28

anonymous (neregistrovaný)

a navíc si myslím, že existují zcela zásadní věci, které by měl profík znát, pokud to dělá za mzdu a potom samozřejmě existují "vychytávky", kdy se hádají i právníci mezi sebou. Ale např. prvních 14 dnů nemoci je zdejší evergreen.

• 27. 11. 2008 20:03

J (neregistrovaný)

Moje zamyšlení přece nepatřilo chybným odpovědím,ale dotazům.Naopak, pokud budete na chybné odpovědi reagovat způsobem vám vlastním,jen dobře.Odpovídající si ani nic jiného nezaslouží.Ruku na srdce, i mistr tesař se někdy utne.Potom je jen dobře , když se najdou dobrodinci, kteří dokáží na takové nesmysli reagovat.
    Hezký večer.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).