Re: Nemocenská 1.1.2009
děkuji za informaci - tak jsem zjistila, že v tisk. "Příloha k žádosti o nemocenské..." je malinko jiný , než jsem dostala ofocený na školení (doufám tedy, že nyní, když je oficiálně zveřejněný, je již konečný)
programátoři se budou moci činit (alespoň mají trochu jistotu - oproti mnohým jiným- že nebudou bez práce...)
No, hlavně, jak budeme z lidí, kteří nastoupí, dolovat přílohu k ZL - promaroděné dny - co když to bývalý zam-tel nedoloží nebo doloží špatně nebo zam-ec bývalého zam-tele vůbec neuvede apod.
(vždyť by snad minulé nemoci měla mít k dispozici OSSZ - vždyť by snad měly být mezi sebou nějak propojené a měly by to zkontrolovat - nebo to vůbec kontrolovat nebudou a budou se pást na mzdové účetní, že doložila špatně?) Vždyť MÚ se bude muset podepsat pod text, že je si vědoma následků, které by měla nesprávnost údajů uvedených v této přílože, jakož i přeplatky, které vznikly v důsledku nesprávného uvedení údajů, uhradit. To tedy ještě budou zmatky.
.....
>>>>>>http://www.cssz.cz/cz/tiskopisy/nemocenske-pojisteni.htm
>>>>>
>>>
>>>no určitě tam má být "neschopen", protože ve
>>>vysvětlivce je napsáno, že se mají uvést všechny
>>>dočasné
>>>pracovní neschopnosti...." :-))) To bude ještě
>>>terno...
>>
>>No, hlavně, jak budeme z lidí, kteří nastoupí,
>>dolovat
>>přílohu k ZL - promaroděné dny - co když to bývalý
>>zam-tel nedoloží nebo doloží špatně nebo zam-ec
>>bývalého
>>zam-tele vůbec neuvede apod.
>>(vždyť by snad minulé nemoci měla mít k dispozici
>>OSSZ
>>- vždyť by snad měly být mezi sebou nějak propojené a
>>měly by to zkontrolovat - nebo to vůbec kontrolovat
>>nebudou a budou se pást na mzdové účetní, že doložila
>>špatně?) Vždyť MÚ se bude muset podepsat pod text, že
>>je
>>si vědoma následků, které by měla nesprávnost údajů
>>uvedených v této přílože, jakož i přeplatky, které
>>vznikly v důsledku nesprávného uvedení údajů, uhradit.
>>To
>>tedy ještě budou zmatky.
>
>U nás tedy moc lidí nemarodí, ale lituju mzdovačky,
>kde je marodnost vysoká a mají hodně lidí
Jen se připojuji k diskuzi a chtěla bych se zeptat - teď jsme MO, takže e mám od 1.1.2009 přihlásit do toho redistru zúčtovatelů a poskytovatelů NP???? Mám tady kontrolu z FÚ a do toho tohle :-( Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.