Re: Nem.pojištění od 1.1.2009
Zrovna jsem začala číst "zásady pro vyplňování tiskopisu Oznámení o nástupu do zaměstnání - skončení zaměstnání" a tam jsou kody 7 a 8, v případě přerušení ČSSZ ohlášení nepožaduje, tak nevím jestli
jsem si to vysvětlila správně, že by se nemuselo, ale teď jsem to právě dočetla, tak se třeba ozve někdo, kdo to už má zmáknutý!!
odst. 9 § 10 bude v dohledné době zrušen, nemáme k němu přihlížet, v zákoně je zbytečný, dostal se tam na přání zdravotníků, kteří si ovšem nakonec ošetřili ve svém zákoně a sociálka tento odstavec defacto nepotřebuje a maminek se to nikterak nedotýká. JUDr. Vlasákem nám bylo řečeno, že je nemáme ohlašovat na sociálku, máme ignorovat, prý je dohoda MPSV s ČSSZ.
pokud jsem dobře pochopila tak ano, pokud nemá klas.smlouvu tak odhlásit. Jen nevím, jak to je když už má dávno klasickou smlouvu a je také mimo jiné jednatelem, jestli ho musím odhlašovat a znovu přihlašovat , nebo jestli je(bude) stále už považován za zaměstnance a odhl a přihl se ho netýkají. snad někdo už zjistil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.