Re: Jak to nyní opravit ve mzdách?
Tak na ÚP už jsem to vyřídila, vysvětlila, že to byla naše chyba a tudíž je nesmysl trestat brigádníka... Takže to mám opravit ve mzdách, vymoci po brigádníkovi přeplatek a bude OK. Jak to tedy mám nyní opravit? Ve mzdách si to přepíši, vznikne přeplatek, ten uhradím zpět do poklady, ale mám tam přeplacenu i srážkovou daň ve výši 30 Kč - co s tím??
Děkuji.
Tak to je fajn, že se to dá takto opravit (člověk nikdy neví, kdy se mu tato informace bude hodit, neboť nikdo nejsme neomylný).
Snažila bych se nějak do programu dát DM, kde máte přeplatek 200 Kč, tak tuto částku mínusem a potom by se mělo objevit v srážk. dani těch 30 Kč. Dotyčného bych se snažila zkontaktovat (omluvila bych se), aby Vám peníze vrátil do pokladny - pokud je rozumný, tak to pochopí - určitě ho to přijde na méně, než když přijde o evidenci na ÚP, tzn. placení ZP a o případnou podporu. Dík za informaci, jak to chodí na ÚP v tomto případě.
V programu jsem si to všechno opravila, se zaměstnancem jsem se domluvila, to je všechno OK. Ale v účetnictví mi nyní vyjíždí přeplatek 30 Kč na srážkové dani a nevím co s tím, jestli se to musí nějak vyžádat na finančním úřadu nebo co s tím. Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.