Re: OT: vymáhání dluhu po 9-ti letech?
Dobrý den, já Vám moc neporadím, ale jen uvádím, že se mi před nedávnem stalo něco podobného. Měla jsem pojistku na auto, které jsem před 5-ti lety prodala a pojistka byla zrušena - vzniklý přeplatek mi tehdy pojišťovna poslala složenkou. No a světe div se, letos jsem obdržela dopis od vymahací agentury, že mám u pojišťovny nedoplatek a upozornění na exekuci apod. Jelikož si všechny doklady zakládám, tak jsem našla vše a i to, že mi tehdy pojišťovna vracela peníze. A můj názor nato je, že to některé pojišťovny zkouší, protože si myslí, že je to dlouuuhá doba nato, aby si člověk vzpomněl jestli to tehdy platil anebo měl přeplatek a že si málokdo schovává 9 let (viz. váš případ) o zaplacení.....
Re: OT: vymáhání dluhu po 9-ti letech?
>>Teď jsem teda docela šoklá,právě jsem si rozdělala
>>nic.A
>>najednou po 9-letech si vzpomenou,zaplaťte do 5-ti
>>dní
>>celou částku,jinak rovnou jakási rychlá exekuce?
>>A teď se Vás všech,kteří jste mi tu mockrát už
>>pomohli
>>ptám: JE NĚCO TAKOVÉHO VŮBEC MOŽNÉ PO TAKOVÉ DOBĚ?
>>MÁM
>>TO ZAPLATIT? NEBO DĚLAJÍ BUBUBU,CO KDYBY
>>NÁHODOU?Třeba
>>nás bude takových lidí víc :-( . Fakt teda nevím co
>>s
>>tím. Díky,díky,díky...za všechny Vaše názory a
>>zkušenosti.
>
>Dobrý den, já Vám moc neporadím, ale jen uvádím, že se
>mi před nedávnem stalo něco podobného. Měla jsem
>pojistku na auto, které jsem před 5-ti lety prodala a
>pojistka byla zrušena - vzniklý přeplatek mi tehdy
>pojišťovna poslala složenkou. No a světe div se, letos jsem
>obdržela dopis od vymahací agentury, že mám u pojišťovny
>nedoplatek a upozornění na exekuci apod. Jelikož si
>všechny doklady zakládám, tak jsem našla vše a i to, že
>mi tehdy pojišťovna vracela peníze. A můj názor nato
>je, že to některé pojišťovny zkouší, protože si myslí,
>že je to dlouuuhá doba nato, aby si člověk vzpomněl
>jestli to tehdy platil anebo měl přeplatek a že si
>málokdo schovává 9 let (viz. váš případ) o zaplacení.....
Závazky podle ObčZ se promlčují po 3 letech. Pojistné smlouvy se uzavíraly před 9 lety podle ObčZ. Je tedy promlčeno, pokud jste něco nepodepsala (nějaký exekuční titul). Ale to se u pojistných smluv normálně nedělalo. Někdo tedy něco zkouší a protože exekutoři mají mimořádně špatnou pověst, asi pár lidí raději zaplatí.
Já bych to viděl na pokus o podvod. Co to dát na policii? Zajděte do Občanské poradny, kde Vám zadarmo poradí, a čiňte jak uznáte za vhodné.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.