Re: doba poskytování PPM
Nástup na PPM si určujete sama, lékař Vám napíše pouze termín porodu. Pokud nastoupíte až 1.1.2009 bude to pro Vás finančně rozhodně lepší. PPM se Vám zkrátí o dva dny. Pokud nastoupíte později než 6 týdnů před porodem bude Vám vyplácena PPM od nástupu, tj. od 1.1.2009 do porodu a od porodu po dobu 22 týdnů.
Doporučuji se domluvit se zaměsnavatelem zda ty dva dny budete v práci či čerpat řádnou dovolenou,...
Takhle nám to říkali na školení, ale třeba Vám ještě někdo napíše.
pokud nastoupíte 1.1.09 a déle, potom se bude PPM vyplácet podle pravidel r. 2009 - abych pravdu řekla, já je přesně neznám, je možné, že na OSSZ mají již zaručené informace, třeba bude změna - musíte se ptát jich (zam-tel již vyplácet tyto PPM nebude, takže to nemůže nijak ovlivnit), pokud byste nastoupila do 31.12.2008, bude se řídit zákony platnými pro r. 2008 (jen se v r. 2009 přepočítají redukce)
V ZP máte dáno ode dne porodu 22 týdnů. Pokud vyčerpete před plánovaným termínem méně, tak se Vám to o ty dny zkrátí.
Osobně sociálce moc nevěřím - nemám s nimi dobrou zkušenost.
Já byla na školení pí. Ženíškový z MPSV a to co jsem psala nám tam skutečně říkala. Našla jsem i odkaz na stránkách MPSV, tak se zkuste podívat: http://www.mpsv.cz/cs/5755
V prosinci ANAG vydává výklad zákona (přímo od pí. Ženíškový).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.