Re: Srážky ze mzdy a nemocenské
Jeje, díky, toto téma se mi náramně hodí... ještě prosím, když má zaměstnankyně srážku ze mzdy ( proficredit ) a teď přišla dohoda o srážkách ze mzdy na úhradu neuhrazených pohledávek od jiné společnosti, jak budu postupovat. Zaměstnankyně je v PN a bude asi ještě delší dobu... K čisté mzdě přičtu nemocenskou a odečtu předchozí splátku a z toho počítám ? Anebo počítám z čisté+ nemocenské před sražením splátky úvěru??? Jsem nováček, nevím jak na to, děkuji...
díky.Smlouva je z 10/06 takže jsme povinni, výši jsem si si spočítala na 2093 na nepřednostní a 659 bez omezení a teď co má přednost-
jestli běžná srážka na splátku úvěru 2193,- a nebo pohledávka v celk. výši 7152,- a splátku stanovili (podle smlouvy) na 2384,-
Podle rady další diskutující by měla asi mít přednost ta pohledávka... a na tu splátku odvést jen ten zbytek...
je to tak správně? nebo je možné odvést méně na obě? s vysvětlením, že je v PN a víc není možné???
Vy musíte stanovit nejdříve pořadí. Pokud se jedná o nepřednostní pohledávky, pak ta, co vám přišla nově, se dle mého názoru, zařadí na druhé místo, vy dosrážíte tu první a až poté nastupuje další v pořadí. Jen nerozumím termínu běžná splátka úvěru - to je soukromá splátka z-ce nebo nepřednostní pohledávka ? Pokud je to nepřed.pohl.,pak postup jsem zmínila, pokud by to byla jen "soukromá" srážka, pak by přednost samozřejmě měla srážka, která vám přišla s dohodou § 551.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.