Vlákno názorů k dotazu Duplicitní faktura od Petra - Re: duplicitní faktura Asi nezbývá nic jiného, než podat...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 12. 2008 14:03

Petra (neregistrovaný)

Re: duplicitní faktura
    Asi nezbývá nic jiného, než podat dodatečné přiznání. A nebo můžete opravu udělat v letošním roce a doufat, že nepřijde kontrola z FÚ. Také jsem měla podobnou chybu, chtěla jsem napsat protokol o opravě a nechat ho podepsat od jednatele, ale poradce doporučil to dodatečné, s tím protokolem je to takové nejisté, pochybné.

• 5. 12. 2008 14:07

Petra (neregistrovaný)

Re: duplicitní faktura
    Teď mě ještě napadá - zkuste jim říct o dobropis, jak radí Šárka. Ve firmě to musí mít nějak účetně vyřešené, tak ať vám řeknou jak. Pokud tam mají fakturu ale jen jednou, tak je to problém, protože letos vám dobropis nevystaví, neměli by to s čím zúčtovat. Je to těžké - je to jejich i vaše chyba. Taky jsem teď řešila jeden podobný případ - firma nám vystavila chybně zálohovou fakturu a my si toho všimli až letos, takže to teď nemám s čím zúčtovat a oni to mají správně. Dodatečné ale podávat nebudem, domluvíme se na jiném způsobu tak, aby to sedělo v obou firmách.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).