Re: REGISTRACE UŽIVATELŮ - Zaváděcí fáze
>>btw: ještě bych do profilu doplnil možnost
>>implicitního zobr./nezobr. mailu, aby se to nemuselo
>>zadávat při
>>každém postu.
>
>vždyť to tam je, ne? mě tam aspoň skáče sám, tak jak
>bylo zatrženo při registraci.
Mail samotný ano - když píšete příspěvek, automaticky se vloží ten, který jste zadala při registraci. Ještě ale musíte povolit jeho zobrazeníá zaškrtnutím pole "zveřejnit emailovou adresu". To je implicitně vypnuté a já bych chtěl, aby se to dalo nastavit v profilu - tzn. ne mail samotný, ale jeho zobrazování.
>mě spíš vadí, že není
>poznat na příspěvku, zda ho psal registrovaný či ne.
Na tohle mám jednoznačný názor - přispívat (ptát se a odpovídat) mohou jen registrovaní, ostatní pouze číst, hledat atd. - používat funkce serveru pasívně. Pokud mohou přispívat registrovaní i neregistrovaní, tak není jasné, k čemu vlastně registrace je dobrá. Registrace musí něco přinášet - buď zrušení restrikce pasívního použití nebo jiné výhody.
>myslím že u reg. je IP zbytečné.
Většinou není má stejnou funkci, jako u neregistrovaných. Ale vyrovnal bych se s tím.
Už nyní je nemožné odeslat post pod nickem registrovaného uživatele. Obsah pole "Autor zprávy" se samozřejmě kontroluje proti regfistrační databázi. Tzn. můžete se vydávat za neregistrovaného uživatele, ale nikoliv za registrovaného. Pokud tedy chce někdo zabránit identity spoofingu, nechť se registruje.
Ostatně tohle opravdu chápu jako pilotní provoz - v současné podobě to nemá valný smysl. V produktivním prostředí je imho jediná rozumná možnost povinná registrace s pasívním přístupem pro neregistrované.
Souhlasím s graverem - uvedená funkcionalita mohla výrazně zkvalitnit úroveň fóra. Souhlasím též s tím, že u registrovaných by snad nemusela být vidět IP adresa.
Moderátoři by dále mohli mít možnost:
* Udělit ban návštěvníkům, kteří opakovaně porušují pravidla diskuze a nelze se s nimi domluvit po dobrém. Samozřejmě ban může být dočasný nebo trvalý - podle situace
* Kromě možnosti úplného skrytí závadných threadů by měli mít moderátoři možnosti thready zamknout - připojil by se třeba symbol zámečku a nebylo by možno odpovídat. Např. když někdo napíše thread s nadpisem "prosiiiiim poradte!!!!", mohl by moderátor takový thread zamknout a připojit vysvětlení, že v nadpisu by mělo být obsaženo co nejvýstižněji téma dotazu. Takové poučení si přečte nejen tazatel, ale i řada dalších - a příště se zeptají lépe.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.