Re: Dovolená na hodiny - co s tím, probo
No záleží na Vás.. teoreticky když si zamestnanec vezme dovolenou hodinu tak mu skutecne jen jedna hodina ubyde.. vyjadroval bych to vsak ve dnech (minutami bych se nezabival a zaokrouhloval ve prospech zamestnavatele)
>Prosím o radu:
>Účetní, co tady byla přede mnou, uznávala dovolenou na
>hodiny, takže mají teď někteří zaměstnanci zůstatek
>třeba 9 dní a 7,08 hodiny. Co s tím?
>Děkuji za každou radu.
Záleží na tom, kolik máte zaměstnanců, jak pracné by bylo přepočítat letošní rok. Vzhledem k tomu, že už je prosinec, možná by bylo nejjednodušším řešením převody do nového roku zaokrouhlit na půldny a prostě od nového roku už jet normálně.
Samozřejmě vám za chvíli nějaká poctivka napíše, že to musíte všechno přepočítat a opravit. Ovšem já si nemyslím, že by zrovna tohle nějaká kontrola odhalila. Pokud si někdo nebude konkrétně stěžovat, což asi nehrozí, protože takovéhle zhovadilosti se zřejmě děly v zájmu zaměstnance.
To víte, že děly. Zaměstnanec si zřejmě potřeboval někam odskočit, např. k doktorovi, tak mu tam napsali dovolenou na dvě hodiny. Tady totiž žádné placené volno kvůli lékaři, který už po pracovní době neordinuje, nefungovalo.
Zpanikařila jsem, protože jsem se tady v diskuzi dočetla, že se dovolená ze zákona na hodiny drobit nesmí. Asi by se to tedy nemělo, když je to v zákoně, ale co s tím teď už nadělám, že. Opravím to podle vás, díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.