Vlákno názorů k dotazu Kontrola sociálka od jana h. - Re: Kontrola sociálka z mých zkušenností je kontrola na...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 12. 2008 14:44

jana h. (neregistrovaný)

Re: Kontrola sociálka
    z mých zkušenností je kontrola na OSSZ naprostá formalita a není se čeho obávat. Vždy jsem si vystačila se mzdovými listy všech zaměstnanců , můj program dále má sestavu karta zaměstnance, kde je veškerá jeho nepřítomnost (určitě něco takového máte i vy, bývá to i součástí mzdového listu), je třeba sebou pro jistotu mít i pracovní smlouvy, dále evidenční listy důch.pojištění.

>co patří do dokumentů,které mám předložit
    >1/další účet. záznamy o údajích potřebných pro
    >stanovení a odvod pojistného
    >2/podklady rozhodné pro určení výše vyměř.základů pro
    >stanovení poj.
    >3/podkladovou evidenci pro účely nem.a důch.poj.
    >4/záznam o evidenci prac.doby(nemám program co vyjede
    >tuto sestavu) Děkuji všem

• 9. 12. 2008 14:52

misula (neregistrovaný)

u mě kontrolorky žádnou docházku vidět nechtěli a to sem to na ně měla pečlivě všechno připravené. Ani žádné z vámi výše uvedených požadavků je nezajímal, ani výpisy z BÚ o placení pojistného. Zaměřovaly se čistě na mzdové listy, důchodce a papíry které máme mít o nich založené (prac. smlouvy na dobu určitou!), dále pak na ELDP, přihlášky a odhlášky zaměstnanců v kontrolovaném období a hlavně a nejdýl se zaměřovaly na nemocenské dávky, jelikož jsme VO tak přepočítávaly všechy námi vyplacené dávky a kontrolovaly založení a evidenci neschopenek. Měla jsem z toho vítr ale proběhlo to vše v klidu, ještě jsme se s kontrolorkou dost pobavili

• 25. 5. 2010 16:21

Sifra (neregistrovaný)

Asi budu mít takovou neobvyklou otázku.
    Ale kde je nejlépe uchovávat ELDP?
    Přímo ve složce zaměstnance nebo u OSSZ za daný rok?
    Kontrolu jsem ještě neměla, ale v nejbližších době ji čekám, tak ať to máme vše přehledné a nachystané.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).