Re: Dohoda o provedení práce
Nelze předem psát, jak vysoká bude čistá odměna. Výše daně se odvíjí od toho, zda ten zaměstnanec má či nemá podepsané daňové prohlášení. Pokud má podepsané, pak by hrubá 4150 byla zároveň čistou, protože zálohová daň z hrubé 4150 činí 630 Kč, ale po uplatnění slevy na poplatníka je nulová. Tudíž 4150 Kč - 0 Kč daň = 4150 Kč čistého.
Pokud nemá podepsané, bude z hrubé odměny 4150 Kč srážková daň činit 623 Kč, čistá odměna tedy činí 3527 Kč.
>>>>>>Chtěla jsem se zeptat,když mám před sebou dohodu o
>>>>>>provedení práce,kde je sjednaná odměna brutto a
>>>>>>netto.Kterou částku mám proplatit.Každá je samozřejmě
>>>>>>jiná.
>>>>>
>>>>>Zeptejte se autora, který ji sepsal, třeba Vám
>>>>>poradí.
>>>>On mi napsal,že to musíme zdanit jako firmy
>>>>my.Zaplatili jsme mu vyšší částku,tak tomu opravdu
>>>>nerozumím a
>>>>chtěla jsem se zeptat s tím nemá někdo větší
>>>>zkušenost.
>>>
>>>z DoPP se nesráží SP, ZP, jen se daní (záleží, zda
>>>má/nemá podepsané daň.prohl.)
>>>daň.prohl. může mít podepsané vždy jen u 1 zam-tele,
>>>pokud jich má více současně
>>>napište, co máte v té DoPP napsané: hrubou a jakou
>>>čistou
>>Hrubou mám 4150,- čistou 3500,-
>
>Nelze předem psát, jak vysoká bude čistá odměna. Výše
>daně se odvíjí od toho, zda ten zaměstnanec má či
>nemá podepsané daňové prohlášení. Pokud má podepsané, pak
>by hrubá 4150 byla zároveň čistou, protože zálohová
>daň z hrubé 4150 činí 630 Kč, ale po uplatnění slevy na
>poplatníka je nulová. Tudíž 4150 Kč - 0 Kč daň = 4150
Ale tohle je dohoda né od zaměstnance,ale na fotky,které nám fotograf vyfotil a vypálil na DVD.Já vůbec chlapa neznám,tak nevím jestli něco platí na smlouvě je jenom r.č.
>Kč čistého.
>Pokud nemá podepsané, bude z hrubé odměny 4150 Kč
>srážková daň činit 623 Kč, čistá odměna tedy činí 3527 Kč.
Prosím Vás, sama jste psala, že máte před sebou dohodu o provedení práce (zkratka je DOPP). Člověk, který pracuje na DOPP, je vždy zaměstnanec. Touto dohodou s ním zaměstnavatel sjedná práci, kterou má provést, odměnu za tuto práci (hrubou) a hodiny, jak dlouho mu ta práce bude trvat (maximálně 150 h v roce). Tato odměna se účtuje normálně mzdách, vypočítá se daň a vyplatí se čistá odměna. Jestli ten fotograf něco pro firmu fotil, tak buď s ním firma sepsala DOPP (na dohodě pochopitelně musí být že ta a ta firma a pan xy - jméno, příjmení, bydliště, datum narození, sjednávají DOPP (nafocení, x hodin, x Kč). Tím pádem se stal ten fotograf zaměstnancem, Vy jste mu měla vypočítat čistou částku a vyplatit. Vše jde přes mzdy. Nebo jde o jinou dohodu? Ale to by pak nemohla být nazvána dohodou o provedení práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.