Re: Stravenky-přelom roku
tak jestli dáváte zpětně, pak je musíte zam-cům danit ve mzdě, osvobozené jsou totiž jen příspěvky NA stravování...koukněte do historie, tohle se tu opakuje často...
k původnímu dotazu:
např. Accor vydává už 1.10. stravenky s platností na příští rok, které vždy platí už od 1.10. tudíž nemusíme vracet. Vracení ale možné je, jen si zjistěte v jaké lhůtě a zda tam nemají poplatek.
>>>Dobrý den, tento rok jsme poprvé zaměstnancům
>>>poskytovali stravenky. Prosím, jaký je systém na
>>>přelomu roku.
>>>Zaměstnanci dostanou na prosinec stravenky v počtu 20
>>>(20 prac. dnů), které musí do konce roku vyčerpat.
>>>Pokud někdo pozbyde v prosinci nárok na stravenku,
>>>musí
>>>ji vrátit zaměstnavateli, který ji následně odešle
>>>firmě, od které stravenky koupil a ta mu vrátí
>>>peníze?
>>>Jak
>>>to děláte vy?
>>Jinak stravenky, dáváme zpětně (vím, že se mají dávat
>>dopředu), ale je to jednodušší na počítání. Jen v
>>prosinci dáváme dopředu. Byla bych ráda, kdyby mi
>>kdokoliv
>>v tomto případě poradil, konkrétně jakým systémem
>>provádí.
>
>tak jestli dáváte zpětně, pak je musíte zam-cům danit
>ve mzdě, osvobozené jsou totiž jen příspěvky NA
>stravování...koukněte do historie, tohle se tu opakuje
>často...
>
>k původnímu dotazu:
>např. Accor vydává už 1.10. stravenky s platností na
>příští rok, které vždy platí už od 1.10. tudíž nemusíme>vracet. Vracení ale možné je, jen si zjistěte v jaké
>lhůtě a zda tam nemají poplatek.Bohužel jsem nevěděla, že stravenky na rok 09 jsou platné už v roce 08. My stravenky dáváme zpětně za měsíc a tudíž se jejich částka strhává v té výplatě, za který měsíc náleží. Nikdy jsme je nedanili. Musí se to, i když by byl list s podpisy zaměstnanců o převzetí stravenek antidatovaný?
To je sice v podstatě podvod, ale jestli Vám to pak sedí i s daty objednání a doručení stravenek, pak to vypadá, jakože je dáváte předem. Jen je to dost průhledné - když vydáte předem méně stravenek (dovolené znát můžete, ale nemoci těžko) a pak Vám to jako zázrakem vyjde dle skutečné docházky. Ale zatím jsem nikdy neslyšela o tom, že by toto někdo (např. Fú) kontroloval...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.