Re: exekuce a zaměstnavatel problémy
ano v termínu výplaty
není to správně
musí odeslat jakoukoli částku i kdyby to bylo jen 10 Kč tak musí
je možné platit několik exekucí pokud na ně zbydou peníze
ano, exekuce FU jsou přednostní, stejně jako výživné apod. Strhává se na ně druhá třetina. Asi takto: přijde první exekuce nepřednostní, druhá nepřednostní, třetí přednostní - tak zabavitelná částka se rozdělí na třetiny, první třetina putuje na první nepřednostní, druhá třetina na první přednostní. Druhá nepřednostní nedostane nic.
Pokud účetní nepostupuje správně, může dostat od soudu pokutu.
tak když jste předvolán k soudu, vezměte výplatní pásky, doložte, že Vám jsou exekuce sráženy, on už soud udělá ve firmě dotaz - firma to určitě doloží, proč tak postupuje
mzdová účetní (ve velkých organizacích) exekuce sráží, ale neodesílá, to odesílají z finanční účtárny - den odesílání ona neovlivní
(u malých organizací, kde MÚ má kumulovanou funkci, tam třeba může i tyto exekuce odesílat)
pokud byste si nenadělal dluhy, nemusel jste mít tyto problémy (je to vždy problém jen toho zam-ce, nelze to svádět na nikoho kolem okolo)
ono na některých starých rozhodnutích je, že je povinností zaplatit např. výživné 5. kal. den v měsíci - takže, pokud máte výplatu někdy po. 5. kal. dnu v měsíci, není v silách nikoho, aby se 5. kal.den toto výživné odeslalo
To je pravda, že někdy rozhodnutí soudu o výživném např. nesouhlasí s tím výplatním termínem - pak se nedá nic dělat. Jinak jak správně píše xys tak to u soudu řeknete, doložíte výplatní pásky a soud už se postará o to aby účetní postupovala správně.
ja se ale neptal na vyživné a na to kdo za to muže jen mi jde o vyklad zakona a to že třeba si takhle muže někdo říct že 10 tis je málo tak to pošlu každoz druhou vejplatu a nikdo nekope kolem sebe že mám dluhy pokud vím tak chcu aby nikdo nenakladal neopravněne s mýma prostředkama podle sveho uvažení že se tak rozhodl a aby je dle pravomocneho rozhodnuti zaslal tam kam má
No, vaše účetní nepostupuje správně, to je fakt. Na druhé straně si uvědomte, že s vašimi exekucemi má firma nejen práci navíc, ale má s odesíláním peněz na vaše dluhy i výdaje, o které určitě nestojí.
Nikdo se firmy neptá, jestli se jí chce nebo nechce starat se zaměstnancům o splácení jejich dluhů a hlavně se firmy nikdo neptá, jestli se jí chce platit zvýšené výdaje. Když je takových pracovníků ve firmě víc, tak to docela leze do peněz.
Víte, také jsou zaměstnavatelé, kteří když vidí u zájemce o místo soupis exekucí, které budou muset řešit, tak takového člověka ani nezaměstnají.
Tak tady evidentně nikdo nechce poradit ale řeší že mám dluhy jste prostě ubožáci a ukazujete pouze že sem si neměl dělat dluhy tak a teď se postavte do role věřitele ja vam dlužim chcu splácet ale někdo mi poradi neměl sis dělat dluhy na misto toho aby někdo nezneužival peníze pěkně děkuji
Nevím, proč se tak rozčilujete. Snad vám bylo jasně řečeno, že váš zaměstnavatel nepostupuje tak úplně v souladu se zákonem i vám bylo doporučeno, jak se bránit.
To, že máte dluhy, je vaše věc, nikdo vás tady za to neodsuzoval.
Pouze někteří jsme uvedli, že zaměstnavatel nemusí být zrovna dvakrát na větvi z toho, když se mu zaměstnanců s exekucí vyrojí povícero. A to je fakt, s tím nic nenaděláte:))
Juro myslím že jsem vám poradila dost tak se laskavě kroťte. Mě nezajímá kdo má proč dluhy, důležité je aby všechno probíhalo podle zákona a rozhodnutí soudu. Dělala jsem exekuce 10 let a zvyklá jsem na všechno. Pokud vás ještě něco zajímá, tak se ptejte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.