Vlákno názorů k dotazu Přihláška ČID na OSSZ a zdr.poj. od Andrea - Re: Přihláška ČID na OSSZ a zdr.poj. ještě k...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 12. 2008 20:50

Andrea (neregistrovaný)

Re: Přihláška ČID na OSSZ a zdr.poj.
    ještě k té sociálce: teď jsem se dočetla,že dle platných všeobecných zásad pro vyplňování tiskopisu "oznámení o nástupu - skončení zaměstnání" platných od 1.1.2009,se oznámení změny údajů zaměstnance u přiznání důchodu hlásí pouze v případě,že je tento důchod vyplácen jiným nositelem pojištění (např. MO, VO)než ČSSZ, takže u té OSSZ bych to tedy neoznamovala? (kódem D) ČID vyplácí ČSSZ ne? jsou to ale zásady platné pro rok 2009 tak nevím zda je to stejné jako v roce 2008.můžete mi někdo poradit?dík

• 22. 12. 2008 15:10

kája (neregistrovaný)

Také jsem měla takový případ. Zaměstnankyně ve firmě pracuje 8let, nedávno dostala ČID. Nahlásila jsem to i na OSSZ, ale paní ze sicálky mi při kontrole řekla, že to vůbec nebylo potřeba, že se tento formulář zasílá pouze v případě, že je ten člověk invalidní už při nástupu do zaměstnání. Snad vám to pomůže

• 22. 12. 2008 19:41

Andrea (neregistrovaný)

jo jo moc mi to pomůže,děkuji, nahlásila jsem ho jen na zdravotní poj. a na sociálku ne a mělo by se to hlásit do osmi dnů a teď jsou svátky,tak jsem na nervy jestli jsem to měla udělat nebo ne.díky moc

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).