Re: částeč.invalidní důchod
Zda se mu změnil úvazek nemá s vyplácením nemocenské nic společného, vy mu samozřejmě běžným způsobem vyplatíte nemocenskou, tak jak máte vypočítaný vyměřovací základ ten se nijak nemění( je po celou dobu nemoci stejný) a podle nového výměru mu proplatíte zbytek měsíce
podle počtu odpracovaných hodin.
Pokud mu OSSZ přiznala ČID od určitého data, tak od tohoto data mu rovněž začne vyplácet důchod , to Vás trápit nemusí, Vám jen zam-nec podepíše prohlášení od kdy mu byl přiznán ČID aby jste mu mohla začít uplatňovat od následujícího měsíce slevu z daně.
Re: částeč.invalidní důchod
takže jestli tomu dobře rozumím, tak nejprve vypočtu nemocenské dávky ze starého výměru, pak tedy v počítači změním platební výměr (snížím ho, jelikož je nižší) a zadám odprac. hodiny, které se vypočítají z tohoto nového základu. jedná se mi o ten postup, jestli je to nutné takto dodržet. určitě asi nemohu prvně snížit výměr a pak počítat nemoc. nevím zda by to mělo vliv na výši té nemocenské, ale předpokl. že ano.
ČID tomuto za-nci byl přiznán 18.12.08 , podpůrčí dobu měl do 11.12.08 a zpět do zaměstnání nastoupil 12.12.08 myslela jsem si,že ten ČID musí být přiznán hned 12.12.08 a když je mu přiznán déle,tak mu to zpětně OSSZ doplácí. S ELDP nebude žádný problém že ne?mohu mu tedy slevu uplatnit již od prosince? mám pouze dopis od OSSZ, že mu tento důchod byl od 18.12.08 přiznán. nic víc v rukách nemám. díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.