Re: Odchod zaměstnance do PID
Tím, že někdo obdrží PID, tak to neznamená, že musí ukončit PP.
Samozřejmě, když on požádá o ukončení PP, tak to je možné, pokud lékař shledá, že nadále může vykonávat práci, tak mu dáte výpověď? Ono velmi záleží na postižení toho zam-ce, někdy jeho postižení nemusí bránit ve výkonu práce, kterou doposud vykonával, a přesto má nárok na PID.
ne ne, nemyslela jsem to tak,že bychom tohoto za-nce propustili, on zřejmě nebude schopen vykonávat tuto práci, protože jeho postižení je závažné a nebude moci být přeložen ani na jinou méně náročnou práci. jen jsem se chtěla zeptat, když skončí PP jestli bude muset tuto výstupní prohlídku mít. nebo když dává za-nec výpověď sám,musí mu firma umožnit výstupní prohlídku? případně "zaplatit" děkuji
Výstupní prohlídka je důležitá pro vás, ne pro něj, tam totiž lékař potvrdí, že z práce u vás odchází bez poškození, které by mu vzniklo u vás. Tudíž kdyby si později "vzpomněl", že má třeba nemoc z povolání, nebo nějaké poškození apod.My, pro případ pozdějších sporů, posíláme na výstupní prohlídku všechny zaměstnance.
takže myslíte,že je to věc každého za-tele? já nevím, jestli ho mám na tuto prohlídku poslat pokud od nás odejde. utrpěl docela těžký pracovní úraz a v důsledku tohoto úrazu právě zřejmě odejde do PID protože nemůže vykonávat tuto práci. Má spoustu lékařských zpráv, papírů,tak fakt nevím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.