Re: Dohoda o ukončení..
A co chcete řešit, když jste podepsala dohodu?
Zbavit se zaměstnance není vůbec jednoduché. Tímto jste zaměstnavateli usnadnila pozici a nejspíš i uspořila spoustu peněz (odstupné apod.) - snadno jste podlehla psychologickému působení - prostě to zkusil - a vyšlo to ...
Právě na to spoléhali, že Vás tak znechutí, že přistoupíte na všechno... Když už jste to podepsala, moc možností Vám nezbývá, snad jen ten soud o neplatnost výpovědi (nátlak) - to ale může trvat dost dlouho. Můžete zam-teli pohrozit a požadovat alespoň odstupné, ale jestli s Vámi takto zametl, tak to s ním asi nehne.
Deniso, buďte úplně v klidu a nenechte se úplně rozhodit. To co zaměstnavatel provedl se občas děje a v tomto souboji většinou uspějí jenom otrlí jedinci. V naprosté většině případů má žolíka v ruce zaměstnavatel a dopadlo by tak, že byste do práce chodila se strachem, v obavách a v krajním případě se třeba zhroutila. Nevím, co jste dělala za práci, ale jenom to svědčí o morální úrovni Vašich šéfů. Většinou bývá snaha nabídnout alespoň trochu přijatelné řešení.
držím palce. :-)
Já reagovala na přsípěvek pseudonyma (ne Vaši situaci, na tu jsem reagovala výše), který tu zase používá naprosto nesmyslnou formulaci (dávat výpověď v dohodě) - tyhle nesmysly se totiž rychle šíří a mohou mít i nepříjemné právní důsledky. Rozhodně se tu nikdo nevysmívá Vaší situaci, bohužel ale skutečně nemáte moc možností. Jak jsem psala výše - jedině soud či "vydírání" zaměstnavatele, ale jestli má žaludek na takové jednání, jaké předvedl, tak s ním asi nic nehne. A soud bude nadlouho a s nejistým výsledkem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.