Re: náhrada mzdy u montážníků
pokud máte stanovenou 8 hod. prac. dobu, tak budete platit v době nemoci náhradu za 8 hod./5 dnů v týdnu (po - pá), když máte 40 hod. týdenní úvazek, tak předpokládám, že pracujete
pondělí - pátek (je to to samé jako za dovolenou - tam také platíte v ten den čerpání 8 hod. - nebo platíte jinak?)
Re: náhrada mzdy u montážníků
pokud tedy odjíždí montážníci na montáž a mají svým způsobem nerovnoměrnou prac. dobu, protože mají nasekáno za měsíc třeba 80 přesčasových hodin, které jim vyplácíme formou mimořádných odměn,tak se tyto přesčas.hodiny projeví v průměru na dovolenou a nebudou ošizení na té náhradě, protože se tato náhrada počítá s průměru na dovolenou že? samozřejmě,že naši montážníci pracují také v sobotu a v neděli, ale to jsou jen ti co opravdu posílá za-tel na prac. cestu.mají dodržovány přestávky a pak i těch 35 hodin po 7 dnech.ostatní mají prac.dobu po-pá.
já to zprvu pochopila tak,že se ten harmonogram plánovaných směn PRÁVĚ týká pouze dvousměnného a třísměnného provozu (zdr.sestry, Bosch..) a ne pracovníků, kteří dělají přesčasy, to by se ty směny musely potom rozepisovat všem, protože přesčasy dnes dělá přeci každý. a tak to podle vaší odpovědi chápu dobře.někdo mi tady odpovídal,že u těchto prac. musí být právě stanoven hrarmonogram,tak jsem se raději zeptala ještě jednou, protože to naplánované nemám a v pondělí jdu do práce,tak asi zmatkuju.děkuju za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.