Re: průměrný čistý příjem + ÚP
>Dobrý den,
>
>chtěla bych se jenom ujistit, zda vypočítávám průměrný
>výdělek správně.
>Náš zaměstnanec skončil pracovní poměr k 31.12.2008.
>Výpočet :
>
>průměrná hodinová mzda (sazba pro náhrady mzdy ve
>IV.Q. vypočtená ze III.Q.) x týdenní pracovní doba (40 h)
>x 4,348 (koeficient)
>
>Děkuji moc za odpověď
to máte ale spočítaný hrubý příjem, pro případnou podporu je důležitý čistý příjem (viz § 356 odst. 2 + 3 Zák.práce)
>
prosím, když končí PP 2.1., tak počítám ze 4.Q.2008. jak v tomto případě zjistím čistý?? podle zákonů platných v lednu? kolik tedy je v lednu ZP, SP a daň?? Myslím, že ZP je 4,5, SP je 7? a daň? ještě jsem neabsolvovala školení, takže lednový výplaty zatim neřešim, ale potřebuju taky pro účely úřadu práce.... MOOOC PROSIM
daně a ZP zůstává, mění se jen SP a to na 25 % zaměstnavatel a 6,5 procent zam-ec (snížení o 1% pro zam-tele a 0,1% pro zam-ce souvisí se změnami v nemocenských dávkách a těch 1,4% pro zam-ce bylo vymyšleno místo změny v daních, které měly nastat, ale nenastanou).
To snížení na 6,5 procent pro zam-ce stále na CSSZa MPSV není, protože prezident to podepsal někdy minulý týden a až 1.1.2009 to vyšlo ve Sbírce, tudíž až teď je to platné a účinné.
a ještě jeden dotaz mám
když má pracovník kromě HPP také DPC, tak jak spočítat průměr pro ÚP?
prům. z HPP vychází 113 Kč, prům. z DPC je 70 Kc, tak mám sečíst a napsat 183 Kč?? přijde mi to totiž moc...
nebo mám sečíst hodiny a příjmy dohromady HPP i DPC a z toho průměr? to by mi vyšlo 118 Kč...
moc dik
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.