Vlákno názorů k dotazu Exekuce+nemocenská+částečný ID od xy5 - Re: Exekuce+nemocenská+částečný ID exekuce se sráží i z nemocenských...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 1. 2009 8:44

xy5

Re: Exekuce+nemocenská+částečný ID
    exekuce se sráží i z nemocenských dávek, jen je problém, zda to OSSZ provádí (nevím, doposud jsem zpracovávala velkou organizaci a od nového roku by se snad exekuce - ne dohody o srážkách - měly na OSSZ srážet, jen se ještě neví, co vše se bude na OSSZ dodávat, aby vše bylo v souladu se zákony)
    pokud má ale důchod, tak to by se mu měla exekuce srážet i z důchodu - nemáte někde nějaký dopis - např. od soudu, jakým poměrem máte srážet? To byste také měla dořešit, protože i z důchodu by mělo být prováděno srážení. V Abecedě MÚ je přesně popsáno, když má zam-ec více příjmů (což tento případ je), jak se má postupovat při exekucích.

• 3. 1. 2009 14:26

MONIKA70 (neregistrovaný)

Přišel mi exekuční příkaz,že mám srážet-ale zasílat na příslušný účet až mi přijde vyrozumění o nabytí právní moci.Moc tomu nerozumím,jsem začátečník.děkuji.

• 3. 1. 2009 14:36

xy5

v tom případě byste měli tuto skutečnost ohlásit soudu, že má zaměstnavatele a pobírá důchod
    soud pak určí, jakou část nezab. částek máte každý počítat
    pokud ještě nenabylo PM, tak se stejně sráží, jen deponujete na firemním účtu a až přijde nabytí PM, tak vše, co jste srazila, odešlete na ten účet
    pokud máte Abecedu MÚ pro r. 2008, tak je to dobře popsáno na str. 143
    (jinak § 297+298 OSŘ)

• 3. 1. 2009 15:33

Martina (neregistrovaný)

Souhlasím. Srážky se provádí i z důchodu. Pokud budete vyplácet nadále DPN, deponujte do obdržení usnesení o nabytí PM. Pokud bude vyplácet nemocenské OSSZ, pošlete jim s lístkem na peníze (nebo jak se to teď bude jmenovat) kopii exekučního rozhodnutí. Tím by sociálce vznikla povinnost provést příslušné srážky. Zatím podrobnější úprava o provádní exekucí z nemocenské, kterou budou vyplácet OSSZ chybí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).