Vlákno názorů k dotazu Nová neschopenka tiskopis od Jindra - Re: Nová neschopenka tiskopis Lékař při vzniku dočasné...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 1. 2009 9:36

Jindra (neregistrovaný)

Re: Nová neschopenka tiskopis
    Lékař při vzniku dočasné pracovní neschopnosti (dále jen pracovní neschopnosti) vystaví pojištěnci tiskopis „Rozhodnutí o dočasné pracovní neschopnosti“, který má 6 propisovacích dílů. Pojištěnci předá 3 díly, a to:
    • II. díl - Rozhodnutí o vzniku dočasné pracovní neschopnosti (se žlutým pruhem), který slouží jako průkaz práce neschopného pojištěnce. Tento díl bude mít pojištěnec po celou dobu trvání pracovní neschopnosti u sebe a při ukončení dočasné pracovní neschopnosti jej odevzdá ošetřujícímu lékaři.
    • III. díl – Hlášení zaměstnavateli o vzniku dočasné pracovní neschopnosti (s modrým pruhem). Tento díl předá práceneschopný zaměstnanec svému zaměstnavateli jako doklad k uplatnění nároku na náhradu mzdy v prvních 14 kalendářních dnech trvání pracovní neschopnosti a k omluvení nepřítomnosti v práci. OSVČ si jej ponechá.
    • IV. díl – Rozhodnutí o vzniku dočasné pracovní neschopnosti pro uplatnění nároku na nemocenské (s růžovým pruhem). Tento díl se považuje za žádost o nemocenské, které náleží od 15.kalendářního dne trvání pracovní neschopnosti. Zaměstnanec předá tento díl po doplnění údajů na druhé straně tiskopisu v části „Prohlášení“ (tj. doplnění čísla účtu a kódu banky, na který chce dávku poukázat nebo adresy, chce-li dávku vyplatit prostřednictvím pošty) svému zaměstnavateli.

• 5. 1. 2009 19:44

aves (neregistrovaný)

Jindro, můžu se vás také zeptat? za-tel na ten IV.díl také vyplňuje DVZ, průměr nebo něco podobného aby OSSZ věděla z čeho vyplácet? poraďte díky Andrea

• 6. 1. 2009 8:21

xy5

ne, tam žádný průměr nevyplňujete - k tomu slouží další tiskopis, který budete muset pro každého nemocného nad 14 dnů vyplnit: Příloha k žádosti o nemocenské/ošetřovné (je to 2.str. tiskopis - musíte rozepsat za posledních 12 kal. měsíců příjmy, vyl. doby a mnoho dalších informací)
    tedy, pokud se něco nezměnilo od doby, kdy jsem tyto informace dostala na školení (oficiální tiskopisy z OSSZ jsem ještě nedostala)
    já snad budu mít toto usnadněné - tiskopis by se mi měl tisknout z programu

• 6. 1. 2009 21:33

aves (neregistrovaný)

stáhla jsem si na www.cssz. cz tento tiskopis. to je šílenost.tak tohle se přikládá k dílu IV. a zasílá na OSSZ jo? nemyslíte si,že nám to programátoři nedají do programu? je to docela dost počítání.jestli to jde tedy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).