Re: Nová neschopenka tiskopis
jeden ma zamestnanec jako prokazani neschopnosti co nosi sebou.
druhy si nechava lekar ktery neschopenku vyplnuje.
treti a ctvrty dil je pro zamestnavatele. (jeden slouzi na tech prvnich 14 dni a druhy na neschopnost delsi jak 14 dni)
to by melo byt vse. neco mi rika ze jich je 5, ale nemuzu vymyslet co je to za dil. ;o) no mame se na co tesit.
>jeden ma zamestnanec jako prokazani neschopnosti co
>nosi sebou.
>druhy si nechava lekar ktery neschopenku vyplnuje.
>treti a ctvrty dil je pro zamestnavatele. (jeden
>slouzi na tech prvnich 14 dni a druhy na neschopnost delsi
>jak 14 dni)
>to by melo byt vse. neco mi rika ze jich je 5, ale
>nemuzu vymyslet co je to za dil. ;o) no mame se na co
>tesit.
Jak se ale správně vyplní 5díl? V odstavci záznamy zaměstnavatele je cit:"zaměstnanec v době pracovní neschopnosti vykonával práci ve dnech.." dále "Poslední den pracovní neschopnosti zaměstnanec odpracoval...hod. Pracovní doba,která připadla na poslední den pracovní neschopnosti podle rozvrhu směn zaměstnance činila...hodin." Myslím že v pracovní neschopnosti se nesmí pracovat,což na druhé straně tiskopisu musím v prohlášení potvrdit. Potvrdit též musím kdy jsem začal vykonávat zaměstnání (asi v r1970),ale nemusím psát jestli jsem nastoupil po ukončení neschopnosti do zaměstnání.Dříve to chtěli. Nějak tomu celkem nerozumím.
no ona se náhrada mzdy v současné době počítá i na odpracované částiny.pro zaměstnavatele je důležité,zda jste odpracoval část (např.5 hodin) ze směny nebo směnu celou (celý den).ten pátý díl vám vyplní zaměstnavatel podle vaší docházky.náhrada mzdy se počítá do konce 14. kalendářního dne,takže pokud má někdo např. noční směnu,tak tomuto za-nci se v tento poslední 14.den bude proplácet náhrada mzdy pouze do 00.hod.(do půlnoci), pak už na náhradu mzdy nemá nárok.pak se mu vyplácí nemocenská (pokud bude marodit déle jak 14. dní a to od OSSZ) a kdy jsete začal vykonávat zaměstnání je myšleno od kdy jste znovu začal pracovat (po nemoci u zaměstnavatele - kdy jste znova nastoupil)kdyžtak vám snad ještě někdo poradí více. :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.