Re: vydané stravenky a nemoc
Tak už se netrapte, jednoduše mu vydané stravenky, na které mu nevznikl nárok z důvodu nemoci, strhněte v celé výši. Pokud se ozve,tak mu to jednoduše vysvětlíte, nebo máte-li na něho kontakt,tak mu to zavolejte předem. Lidé bývají i slušní a chápaví.
Mějte se hezky.
a jak vám stravenky při vydání platí? pokud za ně už zaplatil a ted je nemůže vrátit, myslím, že po něm nemůžete chtít celou hodnotu, jen náklady zaměstnavatele, protože část za zaměstnance by tak platil dvakrát... alespon tak jsem to musela řešit já po konzultaci s auditorkou loni při odchodu zaměstnance... Bára
pokud jste mu je ve mzdě za říjen srazila, myslím, že opravdu po něm nemůžete chtít celou hodnotu stravenky - část za zaměstnance jste mu již srazila, teď už jen náklady zaměstnavatele, pokud je nemá, jak píšete výše. - aspon tak jsem to loni musela udelat já, když zaměstnanec odcházel.
Ale nebylo by jednodušší, pokud zaměstnanec neodchází tyto stravenky navíc zaúčtovat ve výši nákladů zaměstnavatele přes časové rozlišení jako náklady příštích období a evidovat a ponížit jeho nárok až bude letos v práci a budete mu dávat další stravenky?
Já to zrovna dnes tak zúčtovala - mám nějaké stravenky navíc vydané na prosinec (zúčtováním stravného v cestáku v průběhu měsíce) - tak si tyto náklady zaúčtuji jako náklady příštích období do příštího roku a na leden jsem dala méně o vydané stravenky navíc. Bára
Pořád se řeší stravenky
- ale nezapomínejte, že dle zákona stravenky musíte vydávat na začátku měsíce a tudíž nevíte, že pracovník např. v polovině měsíce omarodí - měla jsem velkou debatu na FU
jsou schopni to penalizovat - poukázka na stravenky
poukázka za stravenky
rozdíl datumu
takže nelze dávat stravenky zpětně - vždy na začátku měsíce i příjem za stravenky
Hanko, chtěla bych zkonzultovat tuto vaši přípomínku - vydávala a vydávám stravenky vždy na začátku na měsíc - do zrušení 0,50 mi je zrovna i zaměstnanci v hotovosti platili - takže doposud žádný problém k vaší poznámce. Od září jsme udělali dohodu o srážkách ze mzdy, abych neměla problém se zaokrouhlováním na koruny (máme hodnotu stravenek, kdy procenta vychází na padesátníky) a i jsem váhala, jestli srazit stravenky na září ve výplatě za srpen, ale nakonec udělala tak, že stravenky na září srážím ve výplatě za září (protože pokud mám nového zaměstnance - dám mu stravenky např. teď na leden - nemám mu je z čeho srazit - až z výplaty za leden) - toto myslíte, že by mohl být pro FÚ problém? Děkuji Bára
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.