Vlákno názorů k dotazu Jednatelé a společníci od TamHr - Re: Jednatelé a společníci Na školení nám bylo řečeno,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 1. 2009 13:49

TamHr (neregistrovaný)

Re: Jednatelé a společníci
    Na školení nám bylo řečeno, že jen důchodově pojištěni jsou jednaté a společníci, kteří nemají uzavřenou pracovní smlouvu. Nemají tudíž nárok ani na nemocenskou ani na paragraf. Musí mít ale příjem alespoň 5.900,- Kč měsíčně, jinak nejsou ani důchodově pojištěni. Pokud mají pracovní smlouvu na HPP (např. ředitel) a mají příjem vyšší jak 2.000,- Kč měsíčně, tak jsou pojištěni i důchodově i nemocensky. Pokud mají příjem nižší než 2.000,- Kč měsíčně, je to tzv. zaměsnání malého rozsahu a nemocensky pojištěni nebudou.

• 11. 1. 2009 11:52

jo (neregistrovaný)

Re: Jednatelé a společníci
    můžete mi prosím odpovědět: Je mi jasný jednatel bez prac.smlouvy, ale když mám ředitele, který je zároveň ředitelem, tam stále nevím. ..Mám přihlášeného ředitele na OSSZ pod kodem 0 a jako jednatele po kodem 7, má pracovní smlouvu na základě které pobírá mzdu - přes 2.000 :) a jednatelskou odměnu má vyplácenou 1x ročně. S ředitelem nedělám nic, ale jednatele odhlásím z NP na Hromadném seznamu s tím, že uvedu do DP od 1.1.2009 Ne, jelikož nevím, zda mu jedantelská odměna v červnu 09 založí účast na DP. Je to tak dobře ? Už jsem z toho na palici :((

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).