Vlákno názorů k dotazu Adresa na faktuře od Jindra - Re: adresa na faktuře Záleží na dohodě, jestli na...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 1. 2009 14:29

Jindra (neregistrovaný)

Re: adresa na faktuře
    Záleží na dohodě, jestli na té adrese - místo podnikání má opravdu nějakou provozovnu, nebo kancelář, tak napište toto, jinak pište adresu bydliště, nikdy to nevadí.

• 7. 1. 2009 14:38

P. (neregistrovaný)

Díky jedná se mi o to jakou mám já uvádět fa. na faktuře.Jsem FO - bydliště mám odlišné od místa podnikání - obě tyto adresy uvedeny v ŽR bydliště:XXX místo podnikání:YYY prosím kdo víte jak to má správně být.Děkuji

• 7. 1. 2009 20:27

Jindra (neregistrovaný)

Záleží na Vás, kde chcete tu poštu přebírat. Jestli v té provozovně jste i fyzicky přitomná, tak pište místo provozovny. Jinak vaše trvalé bydliště je vlastně místem generálního ředitelství, tak že chybou nebude, když budete uvádět toto na fakturách, ale např. budete muset doplňovat, zboží dodejte na adresu:YYY

• 7. 1. 2009 21:42

1234a (neregistrovaný)

sákryš, tolik odpovědí, a všecky blbě. jedno je kolo od trakaře a ne náležitost dokladu. Zkuste kouknout do §13a Obch.zákoníku.

• 7. 1. 2009 21:59

1234a (neregistrovaný)

>>>>>Prosím kdo víte, jakou adresu uvádět na faktuře FO -
    >>>>>OSVČ bydliště:jiná adresa a místo podnikání také
    >>>>>jakou
    >>>>>uvádět na fakturu??Děkuji všem
    >>>>
    >>>>Záleží na dohodě, jestli na té adrese - místo
    >>>>podnikání má opravdu nějakou provozovnu, nebo
    >>>>kancelář, tak
    >>>>napište toto, jinak pište adresu bydliště, nikdy to
    >>>>nevadí.
    >>>Díky jedná se mi o to jakou mám já uvádět fa. na
    >>>faktuře.Jsem FO - bydliště mám odlišné od místa
    >>>podnikání -
    >>>obě tyto adresy uvedeny v ŽR bydliště:XXX místo
    >>>podnikání:YYY prosím kdo víte jak to má správně
    >>>být.Děkuji
    >>
    >>Záleží na Vás, kde chcete tu poštu přebírat. Jestli v
    >>té provozovně jste i fyzicky přitomná, tak pište
    >>místo
    >>provozovny. Jinak vaše trvalé bydliště je vlastně
    >>místem generálního ředitelství, tak že chybou nebude,
    >>když
    >>budete uvádět toto na fakturách, ale např. budete
    >>muset doplňovat, zboží dodejte na adresu:YYY
    >
    >
    >sákryš, tolik odpovědí, a všecky blbě. jedno je kolo
    >od trakaře a ne náležitost dokladu. Zkuste kouknout do
    >§13a Obch.zákoníku.

• 8. 1. 2009 6:59

P. (neregistrovaný)

Moc děkuji všem obch.zákoník jsem prostudovala - ale stále si nejsem jistá nejde mi o přebírání pošty jsem FO podnikatel a potřebuji vystavit fakturu a nevím jakou adresu "svojí" mám použít co je správně pro FÚ aby mi to nenapadli.Trvalé bydliště mám uvedeno v ŽR jako bydliště a místo podnikání je jiná adresa na které podnikám a žiji i tato adresa uvedena ŽR jako místo podnikání.Jakou adresu správně používat na fakturu.Prosím o radu kdo máte stejný problém.Moc děkuji

• 8. 1. 2009 7:36

1234

Moc děkuji všem obch.zákoník jsem prostudovala

***to by mě zajímalo jak:-))

stále si nejsem jistá

***co vám prosím není jasné v §13a??? Vidíte tam někde něco o trvalém bydlišti???? Já teda vidím jasně MÍSTO PODNIKÁNÍ. Ono je lepší tvrdit - já jsem si to prostudoval, ale poraďte, než si opravdu ten jeden blbej §§ přečíst, že?

A protože jste asi na ten mnou doporučený § ani nekoukla, tak tady ho tu část máte jak na talíři:
    Každý podnikatel je povinen na všech objednávkách, obchodních dopisech, fakturách, smlouvách a v rámci informací zpřístupňovaných veřejnosti prostřednictvím dálkového přístupu (dále jen "internetové stránky") uvádět údaj o své firmě, jménu nebo názvu, sídle nebo místu podnikání a identifikačním čísle;

• 8. 1. 2009 8:17

P. (neregistrovaný)

Takže Já Vám opět děkuji. Slušně jsem požádala o radu a očekávala jsem slušnou odpověď a né poučování. Tento § znám a vím že se v případě FO uvádí místo podnikání, žádala jsem o radu někoho kdo má podobný problém a třeba i zkušenost s kontrolou jelikož bylo zvykem že místo podnikání se u FO považovalo trvalé bydliště.Což v mém případě tak není.Z mé zkušenosti vím, že na ŽÚ to bylo k nepochopení, že adresa je odlišná.Tak proto jsem vznesla tento dotaz.Pokud vím toto diskuzní fórum je proto aby zde lidé kteří chtějí poradit poradili popř. se podělili o svou zkušenost. Vy to berete asi jinak.Hezký den

• 8. 1. 2009 8:44

1234a (neregistrovaný)

Nezlobte se na mě, ale pokud vám napíšu přesný odkaz na §, kde je odpověď a vy zase napíšete, že to tam není, pak dokonce že "Tento § znám a vím že se v případě FO uvádí místo podnikání"
    tak vaše otázka, zda se u FO uvádí trvalé bydliště nebo místo podnikání mi přijde přinejmenším zvláštní.

Vy to berete asi jinak.

Já to beru tak, že když někomu odpovím PŘESNĚ kde najde řešení problémů, že je to rada tak, jak má být. Že on si to neumí ani přečíst, to už teda můj problém není. Hlavně že jste byla spokojená s pindy těch ostatních radílků:-) Sice radili nesmysly, ale zato pěkně mile:-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).