Re: fakturace na slovensko - spěchá
já teda osobně fakturuji slovenskému odběrateli službu v CZK a ten si ji následně převádí dle kurzu sám...ale už jsem i přepočítávala úhradu služby ze slovenských korun na českých dle kurzu ČNB a fakturu jsem vystavovala ve slovenských.. ale je to již delší dobu - netuším jestli se podmínky nějak změnili.....
může se stát, že když ji vystavým v korunách, že mi vznikne nějaký kurzový rozdíl nebo část. uhrada. jsem s fakturací s cizinou začátečnice , ale myslím když mi odběratel zaplatí ve slovenkých a banka mi to převeden na české nebude to celá uhrada fa.
určitě.. pokud je faktura vystavená v CZK a odběratel si to platí v SKK tak nám to banka taky převádí do CZK dle kurzu a tím pádem je to vyřešeno.... naše banka funguje tak že převede celou částku dle příkazů ale pak si strhne nějaký ten poplatek čímž je platba uhrazena a jako další "řádek" ve výpisu vznikne výdej bance na poplatku...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.