Vlákno názorů k dotazu Zkušební doba a výpověď od Mi - Re: zkušební doba a výpověď Můžete zrušit pracovní poměr...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 1. 2009 9:56

Mi (neregistrovaný)

Re: zkušební doba a výpověď
    Můžete zrušit pracovní poměr ve zkušební době dle §66 ZP. zaměstnavatel i zaměstnanec mohou zrušit prac. poměr ve zkušební době z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu. Měl byste toto zaměstnavateli písemně oznámit zpravidla 3 dny předem a pak můžete skončit. ˇustní zrušení je však také platné, přesto bych raději doporučovala formu písemnou.

• 8. 1. 2009 10:15

pája

Re: zkušební doba a výpověď
    Toto řešení je možné, ale pokud využijete možnosti ZP, tak je pro Vás výhodnější okamžitě zrušit PP dle § 56 odst. b) ZP z důvodů nevyplacení mzdy a tím pádem získáte nárok na odstupné ve výši 3xnásobku prům.výdělku dle § 67 odst. 1 ZP, které je vymahatelné. Jistě bude problém, když firma neplatí, ale alespoň máte šanci o to bojovat. Další možnost je mimo výše psané se domluvit s dalšími zam-ci, kterým nebyla vyplacena mzda a podat na zam.tele insolvenční návrh přísl. obch.soudu, zažil jsem dva případy, kdy byly mzdy okamžitě vyplaceny a zam- ci pak vzali návrh zpět a bylo vymalováno.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).