Re: Ukončení PP dohodou - odstupné do do
Omlouvám se, ale nerozumím ... uzavírat se bude dohoda bez uvedení důvodu, dle § 49 ZP.
Dohodli jsme se tak, protože chceme, aby odešla ihned, proto jsme jí nabídli dohodu, ale s pětiměsíčním odstupným.
Prosím jak zakotvit toto naše dobrovolné odstupné jí davané do smlouvy? Mohu napsat že se zaměstnavatel a zaměstnanec dohodli na poskytnutí 5-ti měsíčního odstupného? Nejsem si jistá tou formulací.
Moc děkuji za odpověď.
*** po prostudování § 67 (odstupné) máte bohužel zřejmě pravdu -(( budu muset tedy dohodu přepracovat. Bohužel můj mzdový SW z kterého tisknu smlouvy mi do dohody z organizačních změn nejenže automaticky doplňuje pouze 3 měsíční odstupné (my jí chceme dát 5) ale navíc požaduje konkrétní uvedení organizačních změn.
Mohu napsat "rozhodnutí zaměstnavatele" ? Zam. nám prostě nevyhovuje, neumí pořádně na PC a nemá organizační schopnosti, takže se jej chceme "zbavit" ...
OT: Ukončení PP dohodou - odstupné do do
Tak to je špatný software, protože chytrý by Vám tam nabídl minimálně 3 platy, ale umožnil by i více.
A jenom taková otázka - to jste neměli zkušební dobu? Já bych k Vám nastoupil hned. jinak jste totiž velice velkorysí, protože by to šlo přes upozornění na nedostatky se lhůtou k odstranění a potom bez odstupného.
Re: OT: Ukončení PP dohodou - odstupné d
--- zkušební dobu jsme měli, bohužel se jedná o zaměstnankyni, ČID, nad kterou se šéf smiloval a přeložil na jinou práci (po zkušební době) a pak byla rok nemocná ..... uklízet nechce, takže je nám bohužel na "3věci" ...
Prosím jakou uvést organizační změnu? .. "nadbytečnost" ...
No ano, musíte do dohody doplnit důvod ukončení PP- §nadbytečnosti.Stejně si ale nejsem jistá s tou výší odstupného.Je jasné, že pokud by jste měli vnitřním předpisem stanoveno, že zaměstnancům náleží pětiměsíční odstupné, tak odvody nejsou.Jestli tohle je ale výjimka,aby vám potom ty dva platy navíc někdo nenapadl, že to je vlastně již odměna.
souhlasím s tím, co je výše uvedeno, abyste měli úplně OK, raději vytvořte směrnici, také jsem to řešila a byla jsem upozorněna, že při kontrole "orgánu" by mohlo byt doměřeno, tak jsem sesmolila směrnici, kde jsem uvedla, že má nárok na odstupné 5 platů a hotovo
Děkuji moc za odpovědi. Na směrnici už mě taky upozorňovali, akorát mi to přijde nefér stanovit 1 odstupné takto pro všechny, nemohu tedy dát různým zaměstnancům různou částku, aby mi to nepřekvalifikovali na odměnu se SP, ZP?
Do dohody jsem uvedla, že pracovní poměr založený PS ze dne .. končí dnem ... z důvodu nadbytečnosti zaměstnance v důsledku organizačních změn. Pro ÚP jsem pak skutečnost o organizačních změnách zatrhla i v jejich formuláři pro účely vyměření podpory, tak doufám, že už je to vše ok a mám to z krku ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.