Re: Prodloužení smlouvy na dobu neurčito
Stávající smlouvu lze prodloužit dodatkem na dobu neurčitou. Tím by PP trval dále a máte jistotu, že budete zaměstnána. Z hlediska Vaší právní jistoty doporučuji ukecat zam-tele na tento způsob.
Pokud byste se zam-telem sepsali novou smlouvu na dobu neurčitou a zam-tel z nějakého důvodu došel po podpisu smlouvy k závěru, že Vás nepotřebuje, tak Vám může po nástupu zrušit PP ve zk.době, bude-li tato sjednána v nové smlouvě, pokud nebude sjednána, tak by se Vás mohl zbavit jen výpovědí z důvodů dle § 52 ZP.
Takže pokud by mi to zaměstnavatel prodloužil dodatkem na dobu neurčitou,bez zkušební doby, tak už by z toho nemohl couvnout, přestože by ten dodatek byl podepsán např. 15.2. ale s platností od 1.3. a já bych 17.2. nastoupila na nemocenskou?(Jedná se mi o to,aby zkrátka to prodloužení nezrušil v momentě kdy bych nastoupila na tu nemocenskou...)
jakmile podepíší oba účastníci dodatek o prodloužení PS na dobu neurčitou, tak je platný, nelze ho nijak zrušit,PP by trval i přes PN a po jejím skončení byste nastoupila do práce. Nevím, zda je ta PN nutná(např. operace apod.), ale snad to zam-tel pochopí,ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.