Re: jednatel zaměst. jako náměstek-odhlá
No, jednatel může zřejmě vykonávat pro společnost PRÁCI, a přitom se nebude jednat o odměnu za výkon funkce jednatele ani o práci v pracovněprávním vztahu. Osobně jsem se s takovým jednatelem ještě nesetkal :-)). Pokud jde o odhlašování z NP, pokud váš jednatel bere pouze mzdu za výkon práce náměstka a nic jiného, tak ho neodhlašujete.
Jaromíre, děkuji moc za reakci, ale já jsem už z toho všeho tak zblblá, že jsem nenapsala to podstatné, proč se vlastně ptám. Můj náměstek je zároveň jednatelem, pobírá mzdu (náměstek) a 1x v roce jednatelskou odměnu, naposledy v 7/2008 byla vyplacena jednatelská odměna, takže je přihlášený pod 0 jako zaměstnanec a pod 7 jako jednatel a TOHOTO jednatele (pod bývalým kodem 7) odhlašuji z NP ?, tzn. že pokud mu bude vyplacena odměna opět v červenci 09 ve výši např. 5000 Kč, nebude účasten DP, tudíž neodvedu žádné pojistné na SZ, jen na ZP. A když ho budu nahlašovat na Hromadný seznam do 31.1.09, u DP uvedu Ne, protože nebude účasten od 1.1.09 DP. Říkám to dobře ? díky moc.
jsem ráda, že jsme se domluvili :)
díky za spolupráci, Jaromíre, můžu se vrátit ještě k mému původnímu dotazu? Takže je úplně jedno, zda mám "jenom" jednatele, který pobírá jednatelskou odměnu a zda mám náměstka, který je zároveň jednatelem a pobírá měsíční mzdu - náměstek a 1x ročně jednatelskou odměnu, oba jednatele - jak "jen" jednatele i jednatele s 1x roční jedn.odměnou - odhlašuji z NP, ten druhý - náměstek v NP zůstává z titulu zaměstnance. Proto mi nebylo jasné, proč zákon stále hovoří o jednatelích, spo.,kom., BEZ pracovněprávního vztahu k org., když je jednatel VŽDY bez prac.pr.vztahu k organizaci ...?
Možná píšu nesrozumitelně ....?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.