Vlákno názorů k dotazu Faktura v Eurech od jana h - Re: Faktura v Eurech V jaké měně budete fakturovat...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 1. 2009 10:06

jana h (neregistrovaný)

Re: Faktura v Eurech
    V jaké měně budete fakturovat , záleží na dohodě s odběratelem. V případě Kč se vyhnete kurzovým rozdílům . Na kurzových rozdílech se dá ale vydělat, dle pohybu kurzu. Když se dohodnete na EUR, tak si nemusíte dělat deviz.kurz, banka vám to připíše i na korunový účet , ale musíte počítat s poplatky, které si strhnou za převod měny. Jde o to jak často takové platby budou, jestli častěji, vyplatí se eur účet založit. Jestli vše bude přes banky, tak není důvod mít valutovou pokladnu.
    můžete používat denní kurz ČNB

• 12. 1. 2009 10:19

Kaba (neregistrovaný)

Děkuji za vyčerpávající odpověď. Jen ještě maličkost. Když fakturuji v Kč a Slováci mi to pošlou na korunový účet v eurech, tak na výpisu tam nemám přesně částku, kterou jsem vyfakturoval, ale mám tam částku mínus poplatky. Nevíte jak to v DE zaúčtuju? Napadlo mě, že fakturu zaúčtuju v plné výši a ten rozdíl co mi chybí napíšu do Provozní režie jako bankovní poplatky.? Co vy na to?

• 12. 1. 2009 10:39

jana h (neregistrovaný)

jj, rozdíl určitě do bank.poplatků.... možná vám, ale banka připíše celou částku a poplatek si odečte na dalším řádku výpisu..uvidíte :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).