Vlákno názorů k dotazu EXEKUCE - prosím!!! od JP - Re: EXEKUCE - prosím!!! Nemám teď moc času, ale...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 1. 2009 14:25

JP (neregistrovaný)

Re: EXEKUCE - prosím!!!
    Nemám teď moc času, ale je to pěkně vysvětleno v časopise PROFIT č.2/09 www.profit.cz
    JP

• 12. 1. 2009 20:46

M. (neregistrovaný)

Dobrý večer, podle mého názoru se vždy sráží jen jedna exekuce, ta která přijde dříve.Ovšem přednost má přednostní jak píšete.Zastavit a srážet přednostní,pak podle datumu. Taky jsem se po tomto pídila a potvrdili mi to na školení, že vždy jen jednu exekuci srážet. A musí nabýt právní moci. Doufám, že jsem pomohla. M.

• 13. 1. 2009 7:54

Líba (neregistrovaný)

Není to úplně přesné. Z první třetiny se sráží podle pořadí, z druhé třetiny se sráží přednostní exekuce. V uvedeném případě zřejmě 1. v pořadí byla exekuce nepřednostní, tu bych srážela dál z 1. třetiny. V 2. třetině se teď změnilo pořadí, protože jak správně píšete, sráží se v pořadí běžné výživné, dlužné výživné a ostatní přednostní pohledávky. Napsala bych soudu, kde je ta přednostní pohledávka, z jakého důvodu ji nějakou dobu nebudete srážet.

K druhé třetině budete přičítat zbytek zabavitelný bez omezení. Zřejmě tedy vystačí na běžné výživné a postupně se bude srážet i dlužné výživné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).