Re: Mam povinnost vystavit jeste dnes fa
>>>>>Dobry den, prosim poradte mi. Volala mi ucetni od
>>>>>jednoho naseho odberatele. Nekdy 29.12.2008 prodali
>>>>>zbozi,ktere od nas meli na depozitu,jenze nam to
>>>>>nahlasili
>>>>>az vcera 13.1.2009 a my uz mame vystavene fa v roce
>>>>>2009 tudiz nemohu v rade vystavit najednou fakturu s
>>>>>datem 2008. Pani to neni schopna pochopit,pry mame
>>>>>blbej
>>>>>program,ale nemuzu preci za¨to ze to nahlasili az
>>>>>ted.
>>>>>Prvni tyden v lednu jsme cekali na takoveto
>>>>>pripady,ale ted uz ne.Jak ji mam slusne vysvetlit ze
>>>>>uz ma
>>>>>smulu? Dekuji
>>>>Nevím, nevím, jestli smůlu nemáte spíš vy? Pokud se
>>>>jedná o účetní případ prosincový, tak nevím jak
>>>>uspějete s odůvodněním, že to nedokáže program.
>>>
>>>Nevim jak to vyresit :-( Muzu mit 15 faktur s
Tak se mi jeví Veroniko, že s tím programem nejste moc velcí kamarádi.Neznám za svou 10letou praxi účetní, že by nešlo vystavit fa ještě za r.2008.Smůlu máte Vy, že neumíte s programem.
>>>lednovym
>>>datem a pak jednu fa s datem 29.12.2008:
>>
>>
>>Program, který máme zachovává číselnou řadu starého
>>roku.
>>Jak máte označenou řadu faktur pro rok 2008 a pro rok
>>2009. Nějak se mi nezdá, že by to nešlo...
>
>Porad stejne proste pokracujeme v cislovani dal...
Hlavní chyba je dle mého názoru v tom " proste pokracujeme v cislovani dal...". Kdybyste začínali v novém roce novou číselnou řadou, pak vám nic nebrání vystavovat ve starém roce. Problém je opravdu u vás. Pokud druhá strana odebrala 29.12.zboží, je vaše povinnost jim to vyfakturovat s DUZP 29.12. Nebo jim to dáte zadarmo? :-))) Vždyť při nevystavení faktury budete i vy mít problém, např. s inventurou zboží k 31.12.
To by slo, jestli to jde ucetne...ja ucetni nejsem jen jsem se tu chtela poradit protoze me to zajima. Ucetni mame v nemocnici a nechci ji se vsim otravovat. Zbozi u nas v prosinci nekoupili, jinak by doklad dostali hned. Prodali z depozitu co meli na prodejne a misto aby to nahlasili hned tak cekali vic jak 14 dni aby se ted s nami mohli hadat a delat chytre...a jsou vazne neprijemni,ja se vsem snazim vyhovet a s programem pracovat umim, proc nam programatori nastavili jen jednu radu to opravdu netusim. Dekuji vsem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.