Vlákno názorů k dotazu Rozhodnutí o dočasné prac. neschopnosti od katka - Re: Rozhodnutí o dočasné prac. neschopno Nebyl nemocný déle...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 1. 2009 11:50

katka (neregistrovaný)

Re: Rozhodnutí o dočasné prac. neschopno
    Nebyl nemocný déle než 14 dnů, proto na OSSZ nic neposíláte. IV. díl se Vám ani neměl dostat do rukou, ten je právě pro OSSZ. V. díl slouží také jako doklad, že můžete vyplatit náhradu mzdy.

• 15. 1. 2009 16:44

xy5

Re: Rozhodnutí o dočasné prac. neschopno
    já jsem se na to informovala na oSSZ, protože mně většina zam-ců nosí s III. dílem i IV. díl, aniž by věděli, jak dlouho budou nemocní.
    Dokonce i to takto přišlo z nemocnice - samozřejmě IV. díl nevyplněný od zam-ce.
    prý to tak je možné, že jim IV. díl lékař ihned předá s III: dílem, pokud ho zam-ec předá ve MÚ a nemoc netrvá déle než 14 KD, tak se má IV. díl založit ve firmě a nic s ním nedělat
    jenže, já mám teď obavy z toho, že mám III. a IV. díl neschopenky, ale potvrzení na likvidaci náhrady mzdy (Potvrzení o trvání PN) zam-ci nedonesou a budou se rozčilovat, že jsem jim to nezaplatila
    a navíc si nevyplnli IV. díl 2. stranu (podpis a kam chtějí nemoc. dávky zaslat), tak to ani nebudu moci předat ke zpracování na OSSZ, protože bez řádného vyplnění OSSZ nic nezaplatí

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).