Vlákno názorů k dotazu Ekcekuce ze mzdy - mám poprvé :-(( od xy5 - Re: Ekcekuce ze mzdy - mám poprvé :-(( musíte...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 1. 2009 17:28

xy5

Re: Ekcekuce ze mzdy - mám poprvé :-((
    musíte počítat z čisté mzdy,ale bez daň.bonusu, pokud má (včetně nemocenských, pokud je vyplácíte)
    mně totiž nějak nevychází 7000 Kč čistého, ale budiž
    musíte vědět, zda má vyživované osoby (manželku, dítě...) nelze odpočet na družku
    7000 (čistá mzda) - 4187,33 Kč (nezab. částka na povinného, tedy tohoto zam-ce) - 1046,83 Kč (na každou z vyživ. osob)
    předpokládám, že je sám 7000 - 4187,33 = 2812 : 3 = 937 Kč (nepřednostní), pokud by to byla přednostní, tak můžete srazit 937 x 2 = 1874 Kč
    (nerozumím té poznámce z VZP přednostní a nepřednostní, z VZP by měla být 2/3 exekuce)
    srážíte ihned (tedy z prosincové mzdy), ale budete deponovat na firemním účtu, dokud nenabyde právní moci
    až nabyde PM, tak budete srážet a odesílat dál, ale vše, co jste deponovala odešlete
    od ledna mají být jiné nezabavitelné částky, takže v lednové mzdě budete počítat zase jinak

• 15. 1. 2009 18:21

iva (neregistrovaný)

Re: Ekcekuce ze mzdy - mám poprvé :-((
    Já jsem si překontrolovávala výsledky na www.vyplata.cz - výpočty -výše nezabavitelné částky ze mzdy. Už jsou tam i výpočty 2009.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).