Re: maminka na rodičovské - nemoc
Vy musíte mít od ní žádost o neplacené volno od ... do..., které jí někdo ve firmě schválil, takže jste ji vedli na neplac. volnu. Po dobu neplaceného volna nenáleží nemoc. dávky. Každopádně konzultujte s OSSZ, já nevím přesně, jak je to u tohoto neplac. volna ve 4. roku dítěte (zda jde do vyl. dob) - podotýkám, že jsem tomuto problému moc nerozuměla, když to na školení vysvětlovali - a nebyla jsem sama, do tomu moc nerozuměl . Ale ne všechno neplac. volno, jak jsem pochopila, půjde do vyloučených dob. Navíc tam nemáte v loňském roce příjem, takže se musíte domluvit s OSSZ, co máte vlastně za které roky vyplnit na Přílohu (kolik těch tiskopisů vlastně máte vyplnit). Něco také mluvili (když to nepůjde zjistit) o předpokládaném výdělku. Zatím nemám vůbec jasno, jak se má v těchto případech postupovat - co se má dokládat. Každopádně, než začnete něco vyplňovat, spojte se se svojí OSSZ, asi bych podala písemný dotaz (já píšu e-mail), abyste se měla o co opřít.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.