Vlákno názorů k dotazu Vyúčtování dotace MPSV pro neziskovku od iveta - Re: Vyúčtování dotace MPSV pro neziskovk Pokud není ve...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 1. 2009 19:36

iveta (neregistrovaný)

Re: Vyúčtování dotace MPSV pro neziskovk
    Pokud není ve smlouvě nebo v rozhodnutí datum čerpání jen že byla přidělena na rok 2008, náklady můžete čerpat po celý rok. Do nákladů musíte zahrnou položky, dle schváleného rozpočtu a dodržet přesné čerpání. Musí to sedět do halíře. Také musí být všechny doklady i uhrazené do 31.12. Znamená to že pokud prosincové mzdy vyplácíte až v lednu nelze zahrnou do nákladů projektu.U nás v neziskovce proto vyplácíme mzdy za prosinec do 31.12.

• 21. 1. 2009 8:55

Anna W (neregistrovaný)

Re: Vyúčtování dotace MPSV pro neziskovk
    Paní Iveto, děkuji, včera jsem zase pročítala materiály od MPSV, a nakonec jsem z toho vydedukovala jen to, že náklady mohou být skutečně za celý rok 2008. Mzdy za prosinec jsme též vyplatili v prosinci, jen odvody máme zaplacené v lednu 2009, volala jsem na MPSV a tam mi sdělili, že to nevadí. Od MPSV jsme dostali dopis, kde se píše:"...není nezbytné dodržet přísně poměr osobních a provozních nákladů uvedených v Žádosti......přitom je potřebné dodržet skladbu nákladů týkajících se poskytnuté dotace tak, jak je uvedeno v žádosti...." ....takže teď nevím, jak si to mám vysvětlit, vy píšete, že se musí přísně dodržet rozpočet... já bych zase dle citovaného řekla, že nemůžu dát náklady, které v rozpočtu nemám, ale kolik dám na mzdy a kolik na ostatní, je jen na mém uvážení.....Fakt nevím....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).