Re: Metoda vynětí s výhradou progrese
Dobrej, Leni, tak už to vím.. Na to už není extra žádná příloha, všechny příjmy se vyplňují na druhou stranu daňového přiznání (vynětí s výhradou progrese už neexistuje, protože neexistuje v ČR progresivní daň).. Tudíž na řádek 31 všechny příjmy včetně německých, řádka 32 celkové pojistné, na řádku 34 a 36 celkový základ daně, na řádku 36 a už pouze základ daně z ČR a další řádky už se týkají pouze ČR, odečitatelné položky a nezdanitelné části, pokud je rezidentem v ČR - si může uplatnovat celé..
já mám tahák od té úžasné firmy poradce a tam se ta daň zapl v zahraničí píše jen do té přílohy pro poplatníky uplatňující nárok na vyloučení dvojího zdanění. ale nevím, protože ten můj poplatník měl příjmy z poradenství v německu jako osvč a dan tam nezaplatil žádnou. takže mě v tom d přiznání vychází, že nezaplatí nic ani tady protože to prostě vyjmu :-)
+++ Pokud je metoda vynětí ve Skotsku stejná jako v Německu, což se musí nastudovat v příslušné smlouvě o zamezení dvojího zdanění, pak by měla být situace stejná. Dań zaplacená v zahraničí se opravdu pak píše jen do té přílohy pro poplatníky uplatnující nárok na vyloučení dvojího zdanění, ovšem příjmy se píšou i do řádku 31 atd - jak jsem již psala. i to pojistné se tam musí dopočítat dle českých zákonů. Až od řádku č. 36 se píšou pouze české příjmy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.