Re: Prohlášení poplatníka, oddíl III.
Taky jsem to od zaměstnanců nevyžadovala, letos jsem našla návod jak vyplnit prohlášení a tam mimo jiné bylo uvedeno:
V tiskopise, v části III. napíšete do tabulky „Ve zdaňovacím období 2008", do kolonky „jména plátců" „daňové přiznání podávám sám". Na základě této poznámky Vám bude zasláno potvrzení o zdanitelných příjmech u Vašeho zaměstnavatele.
Na poslední straně vyplníte odstavec - Potvrzuji pravdivost a úplnost uvedených údajů za „zdaňovací období" 2008, datum podpisu Nejpozději 15.2.2009 a podpis.
Re: Prohlášení poplatníka, oddíl III.
Laik žasne, odborník se diví... Je neuvěřitelné, co si kdo navymýšlí za pitomosti. Jako by bylo málo těch papírů, které se vyplňovat musí, vymyslíme si ještě způsob vyplňování něčeho, co se nemusí. To mě vždycky spolehlivě nadzvedne. Oddíl III. Prohlášení začíná slovy: "Žádám o provedení ročního zúčtování...", je tedy jasné, že nežádám-li, nevyplňuji.
Pokud jde o sestru, které nechtějí vydat potvrzení - zaměstnavatel má povinnost jí je vystavit, a to do deseti dnů ode dne, kdy o ně požádá. Požádala bych tedy písemně, zaměstnavatele bych v té žádosti na jeho povinnost upozornila, a připojila bych poznámku, že v případě, že by mi nevyhověl, budu nucena obrátit se na finanční úřad. A to bych taky udělala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.