Vlákno názorů k dotazu Úč.program-STEREO kdo s tím pracujete? od Nemo - Re: Úč.program-STEREO kdo s tím pracujet Ve zkratce -...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 1. 2009 14:01

Nemo (neregistrovaný)

Re: Úč.program-STEREO kdo s tím pracujet
    Ve zkratce - ve Stereu neuzavírám rok, prostě pokračuju dál, uzavírám ho tehdy, až se mi to hodí, klidně někdy v létě. Většinou si pak ale po uzavření otevřu v adresáři novou firmu - s dalším rokem a pak už účtuju jen tam.

• 26. 1. 2009 14:11

EvaR (neregistrovaný)

Určitě bych roky uzavírala,je to pak přehlednější.A pokud budete zaplňovat účetní deník,tak trvá déle např.vytvoření sestav atd.
    Takže určitě uzavřít,budete mít uzávěrkové operace vytištěné a také saldokonto a v novém roce počáteční rozvahu.
    Program vás při závěrce dobře vede a nestalo se mi,že by to bylo špatně.

>>Dobrý den, nepracujete někdo s účetním programem
    >>Stereo?
    >>
    >>Začínám s účetnictvím a potřebovala bych s učitými
    >>věcmi poradit, hlavně, co se týče uzavření jednoho
    >>roku a
    >>přechod do dalšího atd.!
    >>
    >>Díky
    >Ve zkratce - ve Stereu neuzavírám rok, prostě
    >pokračuju dál, uzavírám ho tehdy, až se mi to hodí, klidně
    >někdy v létě. Většinou si pak ale po uzavření otevřu v
    >adresáři novou firmu - s dalším rokem a pak už účtuju
    >jen tam.

• 27. 1. 2009 7:23

Růža (neregistrovaný)

zavolejte na horkou linku a oni Vám určitě poradí či podrobně navedou,první rok jsem řešila také po telefonu,jenom ve zkratce nejprve se musí uzavřít všechny sklady a majetek a potom se přejdete na účetnictví

• 27. 1. 2009 8:44

Hanka H. (neregistrovaný)

A pokud jsem již do neuzavřeného začala účtovat leden, nebude nějaký problém s tím, když dám uzavřít rok 2008?
    A ještě jsem se chtěla zaptat, spoustu plateb nemám uzavřených, jsou to tedy příjmy příštích období, jak to mám v tomto účetním programa udělat, máte nějakou radu?

• 27. 1. 2009 8:59

Helča (neregistrovaný)

Sice jsem již v roce 2008 "opustila" Stereo a přešla na Duel, ale pokusím se Vám poradit :-).
    Klidně můžete účtovat letošní rok a až uzavřete loňský, uzavřou se Vám jen položky týkající se loňského roku.
    Přesně nechápu, co myslíte těmi neuzavřenými platbami. Pokud jde jen o to, že některé závazky a pohledávky nejsou zaplacené, to nevadí, platbu zadáte až skutečně dorazí. Neuhrazené pohledávky a závazky Vám i po uzavření zůstanou v Závazcích a pohledávkách k dispozici.
    Možná by nebylo od věci si při nejasnostech prostudovat uživatelskou příručku, případně se zeptat na horké lince a nebo absolvovat školení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).