Re: Úč.program-STEREO kdo s tím pracujet
Určitě bych roky uzavírala,je to pak přehlednější.A pokud budete zaplňovat účetní deník,tak trvá déle např.vytvoření sestav atd.
Takže určitě uzavřít,budete mít uzávěrkové operace vytištěné a také saldokonto a v novém roce počáteční rozvahu.
Program vás při závěrce dobře vede a nestalo se mi,že by to bylo špatně.
>>Dobrý den, nepracujete někdo s účetním programem
>>Stereo?
>>
>>Začínám s účetnictvím a potřebovala bych s učitými
>>věcmi poradit, hlavně, co se týče uzavření jednoho
>>roku a
>>přechod do dalšího atd.!
>>
>>Díky
>Ve zkratce - ve Stereu neuzavírám rok, prostě
>pokračuju dál, uzavírám ho tehdy, až se mi to hodí, klidně
>někdy v létě. Většinou si pak ale po uzavření otevřu v
>adresáři novou firmu - s dalším rokem a pak už účtuju
>jen tam.
A pokud jsem již do neuzavřeného začala účtovat leden, nebude nějaký problém s tím, když dám uzavřít rok 2008?
A ještě jsem se chtěla zaptat, spoustu plateb nemám uzavřených, jsou to tedy příjmy příštích období, jak to mám v tomto účetním programa udělat, máte nějakou radu?
Sice jsem již v roce 2008 "opustila" Stereo a přešla na Duel, ale pokusím se Vám poradit :-).
Klidně můžete účtovat letošní rok a až uzavřete loňský, uzavřou se Vám jen položky týkající se loňského roku.
Přesně nechápu, co myslíte těmi neuzavřenými platbami. Pokud jde jen o to, že některé závazky a pohledávky nejsou zaplacené, to nevadí, platbu zadáte až skutečně dorazí. Neuhrazené pohledávky a závazky Vám i po uzavření zůstanou v Závazcích a pohledávkách k dispozici.
Možná by nebylo od věci si při nejasnostech prostudovat uživatelskou příručku, případně se zeptat na horké lince a nebo absolvovat školení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.