Re: nárok na odstupné
>>>V listopadu r.2005 jsem nastoupila na nemocenskou,v
>>>cervenci 2006 na mateřskou dovolenou.Nyní jsem 2 roky
>>>
>>>na
>>>MD.Muj zaměstnavatel prodal provozovnu a koupil
>>>jinou,která je vzdalená od mého bydliště 100km.Po
>>>vzejemné
>>>dohodě jsme se domluvil,že ukončím prac.poměr,jelikož
>>>
>>>nemohu každý den dojíždět tolik kilometru.Mám nárok
>>>na
>>>odstupné,když v prac.smlouvě mám uvedenou adresu
>>>bývale provozovny.Smlouvu mám na dobu
>>>neurčitou,
>
>Už mi bylo několikrát sděleno že na odstupné nárok
>mám, ale potřebovala bych vědět jaký právní předpis(§) ze
>zákoníku práce tyto skutečnosti upravuje.
>
Romčo, už jsme Vám to tady psali opakovaně.
Když podepíšete dohodu bez důvodu, tak nemáte nárok na nic.
Můžete se dohodnout, že z důvodu § 52 odst. a)- ruší-li se část zam-tele-provozovna- máte nárok na odstupné ve výši 3x násobku průměru dle § 67 odst. 1 zák.práce. Tento důvod a nárok musí být napsán v textu dohody a pak skončíte ve sjednaný termín a zam-tel Vám musí vyplatit odstupné.
Je to už úplně jasné?
>předem děkuji
už mě to opravdu nebaví psát stále dokolečka.On mi po skončení RD nabídne praci,která je vzdálená 100KM od bydlistě,já jí bohužel musím odmitnout kvuli té vzdálenosti.Proto mě zajímá cop se stane v případ,že zaměstnavatel mou vypověď nepříjme a tudíž budu stále jeho zaměstnancem a práci,která je mou náplní v PS nemohu vykonávat!!! a pane YY v případě,že mi nechcete poradit se do mé debaty vůbec nevměšujte!Děkuji
>
>už mě to opravdu nebaví psát stále dokolečka.On mi po
>skončení RD nabídne praci,která je vzdálená 100KM od
>bydlistě,
máte v PS místo výkonu práce to místo, kde je prodaná provozovna? POkud ano, tak nejste podle PS povinna nastoupit do jiného místa 100 km. Jde o změnu PS-jiné místo výkonu práce, které musíte odsouhlasit, pokuid ne, je povinen Vám zajistit práci na plůvodnéím místě, pokud to nejde, musí jednat o dohodě nebo dát výpověď,vždy s odstupným.
já jí bohužel musím odmitnout kvuli té
takovou nabídku ať si vepchá někam.
>vzdálenosti.Proto mě zajímá cop se stane v případ,že
>zaměstnavatel mou vypověď nepříjme
žádnou nedávejte
a tudíž budu stále jeho
>zaměstnancem a práci,která je mou náplní v PS nemohu
>vykonávat!!!
když Vám nezajistí práci dle PS, tak je to jeho problém a do skončení PP Vás bude platit průměrem, proto se Vás chce zbavit teď.
Vy buďte v klidu a vyčkejte, co on udělá.
Pokud chcete něco podrobněji nebo dál konzultovat konkretní jeho návrhy nebo materiály, dejte mejl, ať Vám tady někdo nevstupuje do debaty.
pane YY v případě,že mi nechcete poradit se
>do mé debaty vůbec nevměšujte!Děkuji
S trochou trpělivosti to zvládneme.
Jste 2.rokem na RD, můžete být do 3 let věku dítěte. Jestliže zam-tel chce po Vás nyní,abyste skončila PP, tak mu řekněte, že jste ochotna skončit, ale dohodou z důvodů § 52 a) ZP a že to musí vypsat do dohody včetně toho,že máte náropk na 3x odstupné. Když to napíše, tak že jste ochotna dohodu podepsat a skončit. Pokud nebude on toto chtít udělat,tak klidně pokračujte do věku 3 let dítěte na RD, po jejím skončení se nahlásíte do práce k zam-teli(tomuto)a on Vám buď dá práci dle PS nebo,když nebude moci-asi ne, když to tam prodal, tak bude muset jednat s Vámi o dohodě s odstupným nebo Vám dát výpověď s odstupným.
Já už top jasněji napsat neumím. Vy žádnou výpověď nedávejte, nebo jste bez odstupného, rovněž nepodepisujte dohodu, kde nebude důvod,jak píšu a nárok na odstupné.
Mějte se, rozepsal jsem se jako lojza Jirásko.
Romano, tak ještě jednou. Na odstupné máte nárok jestliže:
1) Zaměstnavatel Vám pošle výpověď (tzn. on Vám) - v ní musí uvést důvod výpovědi (přesun nebo rušení organizace). Poběží výpovědní 2měsíční lhůta a pak teprve pracovní poměr skončí.
NEBO
2) Vy a on se dohodnete, že pracovní poměr skončí dnem, na kterém se dohodnete. V této dohodě musí být uvedeno, že pracovní poměr končí kvůli přesunu nebo rušení organizace.
Pokud nedojde k 1. nebo 2. možnosti (tzn. zaměstnavatel Vám výpověď nepošle nebo nepřijme Váš návrh ukončení dohodou), tak Váš pracovní poměr nekončí a zůstáváte nadále jeho zaměstnancem. Pokud napíšete výpověď Vy jemu, tak pracovní poměr skončí, ale bez odstupného. Pokud se spolu dohodnete na ukončení, ale neuvedete ten důvod (přesun nebo rušení), tak pracovní poměr skončí, ale také bez odstupného. On tu situaci s ukončení Vašeho poměru nemusí řešit teď. Prostě Vás nechá na rodičovské až do té doby, o jakou jste požádala a situaci bude řešit až nastane doba Vašeho návratu do práce. Už je to jasné?
Obávám se, že se marně namáháte, p. Jiřko i Pájo, protože tohle všechno bylo na její stále se opakující dotaz napsáno již níže. A přitjom se zas ptá, co když její výpověď nepřijme - mockrát jste ji napsali, že ona žádnou výpověď dávat nemá. Bohužel někdy to mají zaměstnavatelé usnadněné takovýmito lidmi, kteří buď si špatně přečtou odpovědi, nebo opravdu nechápou nic. Omlouvám se, ale už minule to bylo popsáno naprosto detailně, co má paní dělat. A i já jsem napsal, že ona dávat žádnou výpověď nemá, co jsem na tom napsal špatně nevím.
Re: nehádejte se,
>>>>>
>>>>>Je to už úplně jasné?
>>>>>>předem děkuji
>>>>
>>>>pájí, a jak mám pokračovat,když mi zaměstnavatel tu
>>>>to
>>>>vypoveď nepříjme?
>>>
>>>Romano, tak ještě jednou. Na odstupné máte nárok
>>>jestliže:
>>>1) Zaměstnavatel Vám pošle výpověď (tzn. on Vám) - v
>>>ní musí uvést důvod výpovědi (přesun nebo rušení
>>>organizace). Poběží výpovědní 2měsíční lhůta a pak
>>>teprve
>>>pracovní poměr skončí.
>>>NEBO
>>>2) Vy a on se dohodnete, že pracovní poměr skončí
>>>dnem, na kterém se dohodnete. V této dohodě musí být
>>>uvedeno, že pracovní poměr končí kvůli přesunu nebo
>>>rušení
>>>organizace.
>>>
>>>Pokud nedojde k 1. nebo 2. možnosti (tzn.
>>>zaměstnavatel Vám výpověď nepošle nebo nepřijme Váš
>>>návrh ukončení
>>>dohodou), tak Váš pracovní poměr nekončí a zůstáváte
>>>nadále jeho zaměstnancem. Pokud napíšete výpověď Vy
>>>jemu, tak pracovní poměr skončí, ale bez odstupného.
>>>Pokud se spolu dohodnete na ukončení, ale neuvedete
>>>ten
>>>důvod (přesun nebo rušení), tak pracovní poměr
>>>skončí,
>>>ale také bez odstupného. On tu situaci s ukončení
>>>Vašeho poměru nemusí řešit teď. Prostě Vás nechá na
>>>rodičovské až do té doby, o jakou jste požádala a
>>>situaci
>>>bude řešit až nastane doba Vašeho návratu do práce.
>>>Už
>>>je
>>>to jasné?
>>
>>Obávám se, že se marně namáháte, p. Jiřko i Pájo,
>>protože tohle všechno bylo na její stále se opakující
>>dotaz napsáno již níže. A přitjom se zas ptá, co když
>>její
>>výpověď nepřijme - mockrát jste ji napsali, že ona
>>žádnou výpověď dávat nemá. Bohužel někdy to mají
>>zaměstnavatelé usnadněné takovýmito lidmi, kteří buď
>>si špatně
>>přečtou odpovědi, nebo opravdu nechápou nic. Omlouvám
>>se, ale už minule to bylo popsáno naprosto detailně,
>>co má paní dělat. A i já jsem napsal, že ona dávat
>>žádnou výpověď nemá, co jsem na tom napsal špatně
>>nevím.
>Jsem vám psala YY at' se do toho nevměšujete.možná
>jste si to špatně přečetl vy!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.