Re: životní pojištění-lze uplatnit odpoč
Je-li ve smlouvě částka uvedena, pak platá tyto podmínky :
na dobu 5-15 let minim. částka 40.000, nad 15 let - 70.000.
Neuvádíte věk v době uzavření. Další podstatná podmínka je
uzavření nejméně na dobu 5 let a ukončení nejdříve v 60 letech věku.Z vašich údajů 1.smlouva nesplňuje limit ( částku) a 2.smlouva zase dobu pojištění ( od 2006-2009).
Pojišťovny-banky posílají potvrzení samy, žádat se nemusí. Pozor však na zaklínací formuli,kterou uvádějí, že lze použít pro daň.účely, ne vždy platí.
Re: životní pojištění-lze uplatnit odpoč
První smlouva je uzavřená až do mých 60 let (je uvedeno), od data uzavření je to na 35 let (tzn. v době uzavření mi bylo 25). Doposud jsem si odpočet uplatňovala a vždy mi prošlo. Je pro rok 2008 nějaká novinka?
Druhá smlouva je sepsaná tak, že platit pojistné budu do roku 2017, ale pojistka platí až do roku 2029 (chybička se vloudila, ne do roku 2006).
Je pravda, že z první smlouvy mi potvrzení chodí a je tam tučně vyznačené, že lze použít dle toho a toho paragrafu pro daňové účely.
Ze druhé pojistky mi právě žádné potvrzení nepřišlo - tak nevím jestli mám o něj žádat.
Každopádně děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.