Re: Rozvázání pracovního poměru
Je to jenom můj názor, propustit Vás ihned a bez nároku na odstupné by mohl jen v případě hrubého porušení Vaší kázně § 55. Odstupné Vám náleží ve výši nejméně trojnásobku průměrného platu.Myslím si, že jeho argunet abysta bral ,co navrhuje je nesprávný a měl byste trvat aby Vám sdělil proč Vás propouští.
Máte někdo jiný názor,třeba paní Jiřka H
>>Moc prosím o radu někoho,kdo mi může poradit.Dnes
>>zamnou přišel zaměstnavatel,že chce rozvázat pracovní
>>poměr.Mám po zkušební době a PP na dobu
>>neurčitou.Navrhl
>>mi,že dojde k rozvázání dohodou a v ní bude
>>uvedeno,že
>>dostanu dvouměsíční odstupné.Já ovšem nepodepsal,není
>>mi schopen sdělit proč mě vlastně propouští a prý
>>můžu
>>být rád,že dostanu to co navrhuje.Prosím Vám,může mě
>>propustit nakonec tak,že nedostanu ani ten
>>dvounásobek
>>měsíčního platu?? Nebylo by lepší,kdybych souhlasil s
>>jeho návrhem??? Děkuji moc za rady,protože já si je
>>opravdu nevím.
>Je to jenom můj názor, propustit Vás ihned a bez
>nároku na odstupné by mohl jen v případě hrubého porušení
>Vaší kázně § 55. Odstupné Vám náleží ve výši nejméně
>trojnásobku průměrného platu.Myslím si, že jeho argunet
>abysta bral ,co navrhuje je nesprávný a měl byste
>trvat aby Vám sdělil proč Vás propouští.
>Máte někdo jiný názor,třeba paní Jiřina H
Můžete mi prosím ještě poradit s nařízenou dovolenou.Nařídil mi ji ústně,dneska,že si ji mám vzít až do pátku.(nikdo u toho nebyl).Mám strach,že ještě zneužije toho,že jsem nepřišel,zapře že mi ji nařídil a bude mít důvod k výpovědi.Jako že jsem bez omluvy nedorazil do práce.
S dohodou bych souhlasila, jen když uvede, že se jedná o organizační změnu a odstupné (trojnásobek prům.výdělku) vyplatí po ukončení pracovního poměru.Když s Vámi ukončí pracovní poměr dohodou (ihned), ušetříte mu 2 Vaše měsíční platy.
Ihned s Vámi může ukončit pracovní poměr jen když porušíte své povinnosti zvlášť hrubým způsobem, nebo opakovaně.
Nařídil-li Vám čerpat dovolenou, chtějte písemně a uschovejte, aby toho nevyužil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.