Vlákno názorů k dotazu Silniční daň od Olda - Re: Silniční daň Ne nemusíte. V daňovém přiznání vykážete...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 1. 2009 17:19

Olda (neregistrovaný)

Re: Silniční daň
    Ne nemusíte. V daňovém přiznání vykážete měsíce, kdy vozidla jezdila a o měsíce, které nevykážete (ve kterých nejezdila) se Vám pak snižuje celková daňová povinnost. Postupujte pečlivě dle pokynu k vyplňování daňového přiznání a ono Vás to samo navede...

• 29. 1. 2009 17:42

Helča (neregistrovaný)

Moc děkuji, měla jsem to takto spočítané, ale chtěla jsem čísat názor druhého. Také si myslím, že je podstatné, když neuplatňuji do nákladů PHM a není v knize jízd za toto období záznam.
    KJeště jednou děkuji Helča

• 29. 1. 2009 18:19

Olda (neregistrovaný)

Není zač.
    Může Vám ale vzniknout jiný problém, pokud tato vozidla máte v majetku (uplatňujete odpisy). Kdysi jsem narazil na přechytračelého berního úředníka a ten mi tvrdil, že pokud vozidlo nejezdilo a nesloužilo tedy k zajištění, dosažení a udržení příjmů, nelze u něj tedy uplatňovat daňové odpisy (popř. pouze poměrnou část) ! Už si ale nepamatuji, jak jsem to tenkrát vyřešil, tak se raději někde optejte jak to dnes je, aby Vám zase nevznikly problémy někde na dani z příjmu... (Toto je ale věc pro skutečné odborníky, ne pro tento debatní kroužek...)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).