Re: Pokračování ŽL a nepodnikání
Pokud teď zahájíte podnikání, tak musíte podat přihlášku k registraci (na podatelně růžový formulář). Tam vyplníte, ke kterým daním se přihlašujete. Doložíte k tomu kopii ŽL (všech) a kopii smlouvy o bankovním spojení (pokud máte účet).
Když si vezmete ŽL a smlouvu o účtu, tak na místě Vám s tím na oddělení registrace pomohou.
Re: Pokračování ŽL a nepodnikání
Tak to je fajn já myslela že budu muset nějak zpětně přiznávat že jsem nepodnikala i když mám vystaveny ŽL 3 roky ale to asi nehraje roli. Takže asi na ŽÚ nechat připsat v čem chci podnikat a pak na ten FÚ vyřídit vše jak píšete. Nebudou se tam divit že mám ŽL tak dlouho a přihlašuju se až ted?Nebo jim do toho nic není?
Re: Nesmysl!!! Nic jim nedávejte!
Pouze se na FÚ zaregistrujete k dani z příjmů !!! teď přesně si nevzpomenu, zda na to mají speciální formulář, ale já normálně poslal dopis psaný na počítači, žádný fomulář jsem nevyplňoval:
uvedete jméno a příjmení, trvalé bydliště, IČ, číslo účtu, z kterého budete daň platit = pouze pokud účet máte, a uvedete k jaké dani se hlásíte.
Samozřejmě je lepší vyplnit formulář, alespoň nezapomenete uvést žádný povinný údaj.
Jestli máte brigádníky na DPP, přihlásíte se ještě k daním srážkové a zálohové (pozor, jsou to 2 různé daně).
Prosímvás lidi! Nechovejme se k úředníkům submisivně, jinak si budou dělat co chtějí ještě dalších 20 let! Úředníci jsou naši partneři, ne otrokáři!
NE NE NE !!!
1. nedávejte jim žádnou kopii ŽL! úředníci FÚ si sami najdou v živnostenském rejstříku dle vašeho IČ
2. v žádném případě jim nedávejte kopii smlouvy k bank. účtu!
Re: Nesmysl!!! Nic jim nedávejte!
>
>>>>Pokud jen máte vyřízení ŽL, ale podnikání jste
>>>>nezahájila, tak jste se asi na FÚ ani nehlásila. V
>>>>takovém
>>>>případě nejste evidovaná a tak opravdu nemají co
>>>>vydat.
>
>Samozřejmě je lepší vyplnit formulář, alespoň
>nezapomenete uvést žádný povinný údaj.
>
>Jestli máte brigádníky na DPP, přihlásíte se ještě k
>daním srážkové a zálohové (pozor, jsou to 2 různé
>daně).
>
>Prosímvás lidi! Nechovejme se k úředníkům submisivně,
>jinak si budou dělat co chtějí ještě dalších 20 let!
>Úředníci jsou naši partneři, ne otrokáři!
>
>NE NE NE !!!
>
>1. nedávejte jim žádnou kopii ŽL! úředníci FÚ si sami
>najdou v živnostenském rejstříku dle vašeho IČ
>
>2. v žádném případě jim nedávejte kopii smlouvy k
>bank. účtu!
Nedávejte JIM samozřejmě nic mohli by to tam oznámit podruhé (to byste mohla platit vše dvakrát nebontak podobně?) neboť to na příslušné orgány jistě již oznámili. Pracují velmi rychle a přesně - viz
§45a /4+54+6. Živn. zákona 455/1991 =
(6) Údaje podle předchozích odstavců, včetně oznámení jejich změn, živnostenský úřad předá příslušným orgánům do 5 pracovních dnů; tato lhůta počíná běžet ode dne vzniku živnostenského oprávnění nebo ode dne, kdy byly odstraněny závady ohlášení nebo ohlášeny změny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.