Re: datum první registrace - není uveden
na starších typech TP není uvedeno datum první registrace a v tom případě můžete použít datum prvního uvedení vozidla do provozu - na území ČR.
Co bude chtít Fin.úř. těžko předpokládat, důležité je to co můžete doložit a pokud máte tech.průk. tak by to mělo postačit.
Kde najdu datum prvního uvedení vozidla do provozu, to na tech. průkaze uvedeno nemam. Je tam akorát rok výroby 2000,tak nevím,zda si můžu od ledna 2000 uplatnit danou slevu.
Ještě mám jeden dotaz, jak je to s tím,co píšou v zákoně:
Při změně provozovatele vozidla s nárokem na snížení sazby daně lze u nového provozovatele uplatnit příslušné snížení sazby daně nejdříve v kalendářním měsíci zápisu změny provozovatele v technickém průkazu.
Mám auto, u kterého je datum první registrace 07/2004, datum pořízení 27.1.2008 a změna nového provozovatele zapsaná v tech. průkaze od 18.2.2008. S tím si program moc neporadí. Vůbec nevím,co s tím. Jestli jsem to správně pochopila,tak slevu 40% si můžu uplatnit až od února 2008 a za leden ještě musím zaplatit daň bez slevy. Program to bohužel neumí.
Děkuji
To
Je-li dat.vyr. 2000,pak by měl být v TP údaj o prvním přidělení SPZ a 1. majiteli,což by mělo být v roce 2000,případně 2001.Tento datum by se měl považovat za rovnocenný 1.registraci.
K 2. dotazu: jestli za 01/2008 zaplatil SD minulý provozovatel,tak platíte se slevou od 02.Jestli za 01 platíte SD až Vy,tak 01 bez slevy a od 02 se slevou.
1)Mám tady uvedeno, že technická způsobilost byla schválena k provozu na pozemním komunikacích Ministerstem dopravy ČR a u toho je datum 19.10.2000 a první majitel je registrovaný 25.10.2000.Takže bych si to mohla uplatnit od 10/2000.
2)To nevím,zda minulý majitel zaplatil silniční daň,to nikde nedohledám.Šlo by to udělat tak,že datum pořízení je leden, ale začnu psát knihu jízd až od února,tzn,že ho používám pro podnikání až od února,tak za leden platit nic nebudu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.