Re: Výpočet podpory v nezaměstnanosti
Dala jsem okamžitou výpověď pro dlužnou část mzdy: že vyplacením ... částky, při podpisu dohody jsou zcela a bezezbytku uspokojeny veškeré nároky bývalé zamšst. vyplívající z rozvázání prac. poměru a jako účel platby je uvedeno doplatek mzdy.
Ani v tomto případě se tato částka nezapočítává do výpočtu pro podporu v nezaměstnanosti?
Děkuji Dana
Průměrná čistá mzda se počítá z platného hodinového průměru v den ukončení pracovního poměru. V ten den je platný průměr vypočítaný z předešlého čtvrtletí.
Odstupné se ve mzdě zúčtuje až při ukončení pracovního poměru. Nemůže se tedy projevit při výpočtu průměru v minulém kvartále.
Nejedná se o odstupné, ale o doplatek mzdy, asi jsem se špatně vyjádřila.Dneska mi na ÚP sdělili, že částka započítána bude vzhledek tomu, že se jedná o doplatek mzdy a je uvedeno období za který měsíc doplatek je. V tu dobu jsem byla krácená na mzdě a zaměst. mi nevyplatil uvedenou částku na platebním výměru a neoprávněně ještě provedl srážku ze mzdy. Zaměstnavatel tuto skutečnost potvrdil i písemně spolu s omluvou, že se jednálo o nedopatření. Tak teď nevím kde je pravda.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.