Re: Zamtel nechce vydat potvzeni o zdan.
Zajde do firmy a zkontroluje. Na nás si jeden zaměstnanec také před časem stěžoval - už nevím, oč se jednalo - a finanční úřad na jeho podnět přišel k nám a požadoval předložení dokladů. My jsme tenkrát měli vše v pořádku, jeho stížnost vyhodnotili jako neoprávněnou. Takže můžete-li dokázat, že do deseti dnů nevyhověli vaší žádosti, určitě vám FÚ může pomoci.
NEMÚŽE!!
Zajít do firmy a zkontrolovat ji může, ale rozhodně nemůže dát zaměstnanci ani kousíček papíru z dokladů zaměstnavatele alias daňového subjektu.Ani mu nesmí říct, kolik má ve mzdách, prostě NIC:
Tak mi prosím řekněte, JAK může FÚ určitě pomoci???
a to, že dostane zaměstnavatel pokutu zaměstnanci asi nijak nepomůže, že?
protože je to neřešitelné, když nechce vydat papír, já bych vzal výplatnice, udělal si potvrzení sám, celé bych to pak osobně donesl správci s přiznáním, a věřím tomu, že by mi to uznal.
Pokud by to vypadalo věrohodně jako od zaměstnavatele (čili kdo vystavil, kdy, podpis a razítko, pokud se používá), tak by FÚ nepoznal, že jste si potvrzení vypsal sám. Pokud byste se ale k tomu přiznal, tak Vám to neuzná. Nevím, zda akceptují předložené výplatní doklady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.